Nå er Tiger\'n sulten

Tommy Ingebrigtsen (28) feilet helt i Hoppuka. Nå går han for medalje i skiflygings-VM.

KULM (Dagbladet): For en drøy uke siden ble trønderen nr. 34 i Bischofshofen det siste rennet i Hoppuka. I går var han tilbake i sitt rette element - i gigantbakken i Bad Mitterndorf i Østerrike. På en dag som gnistret av norske VM-drømmer var Tiger\'n best i kvalifiseringen foran Roar Ljøkelsøy.

-  Tommy gjør et kvantesprang i forhold til det han har levert tidligere i sesongen. Det er et fenomen som er vanskelig å forklare, sier en forundret  Clas   Brede  Bråthen  til Dagbladet.

-  Litt større fart og litt større bakker, så er Tommy der, sier sportssjefen.

Verdensmesteren fra storbakken i Thunder Bay i 1995 hoppet 202 meter i kvaliken i går. Både Ljøkelsøy (205,5 m med lavere fart) og Thomas Morgenstern var lenger, men ingen greide å matche hardrockeren på stilen. Sjøl har han lettere for å forklare hvorfor han er bedre desto større bakkene blir. I andre treningsomgang knuste Ingebrigtsen (208,5 m) alle - riktignok med to avsatser høyere fart enn de 13 beste i v-cupen sammenlagt - med over ti meter.

-  Medaljemål

-  Det at jeg har en litt skarp bevegelse ut fra hoppkanten gjør at jeg beholder farta utover i svevet. Det kan straffe seg i mindre bakker. I tillegg har jeg litt bedre sjøltillit i skiflyging, forklarer Ingebrigtsen.

-  Jeg har medaljemål, sier Tommy Ingebrigtsen til

Dagbladet.

 BLIKK FOR MEDALJE:  Tommy Ingebrigtsen. Foto: Dagbladet
BLIKK FOR MEDALJE: Tommy Ingebrigtsen. Foto: Dagbladet Vis mer

-  Tommy smiler lurt. Det er et bra tegn, sier Sigurd Pettersen som sammen med Henning Stensrud sjøl leverte så oppløftende hopping at de skjøv Lars Bystøl ut av VM-laget.

-  Tommy har satt inn skiflygingsbrikken, sier Roar Ljøkelsøy - selv en av helgas gullfavoritter.

Ikke regjert

Selv om sportssjef Bråthen og trener Mika Kojonkoski smilte på sletta i går, advarer Bråthen mot å sette for lange forventninger til skiflygeren fra Byåsen.

-  Han har jo ikke akkurat regjert i bakkene tidligere i vinter. Men Tommy er mentalt sterk.

Bakkerekorden i Kulm tilhører Sven Hannawald og måler 214 meter. Bråthen tror to hopp over 210 meter pluss to «gode hopp» må til for å bli verdensmester. Og bare Roar Ljøkelsøy våget å tolke Janne Ahonens middelmådige dag som at finnen ikke er en gullkandidat. Romøren var uenig og mente at Ahonen bare brukte dagen som trening.