Nå er Tonje sjef

Frankrike- Norge 15- 20. Håndballjentene er klare for EM i Nederland i desember. Men enda viktigere: Norge har jenter som garanterer laget opphold i verdenstoppen utover det kortsiktige EM-målet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tonje Larsen (23) framstår mer og mer som spilleren som skal overta lederrollen i viktige kamper.

Tonjes utvikling på landslaget likner hennes spesielle, tilsynelatende trege spillestil. Hun har allerede 116 A-landskamper, mange gode, men uten en spillebestemmende personlighet.

Men Tonje utvikler seg langsomt og sikkert. I går tro hun til da laget fikk en dårlig start. Med fem spillemål sørget hun for at franskmenn som var i ferd med å reise seg, aldri kom opp.

Birgitte Sættem er bare 19 år og spilte sin andre landskamp i går. Men den frekke Larvik-jenta scoret like godt på lobb fra en uvant venstrekant-plass (venstreback i klubben).

Slik gjør bare et uvanlig talent, som Marit Breivik trygt kan satse på i mange år framover.

Jeanette Nilsen (25) startet i mål, og et perfekt samarbeid med forsvaret resulterte med en redningsprosent på hele 67 før pause.

- Artig, sa Jeanette etterpå.

Og artig blir det med slike håndballjenter. I EM og åra framover.

  • EM spilles fra 11.12.- 20.12.98. Puljetrekningen er 5. mai i Amsterdam.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer