NÅ er Tromsø i trøbbel

Tapte bunnkampen mot Sarpsborg.

Sarpsborg 08 - Tromsø 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Forrige helgs seier over Rosenborg skulle bære bud om at Tromsø var på vei bort fra bunnstriden i Tippeligaen.

Etter slakten på White Hart Lane i midtuka og et fullt fortjent tremålstap mot Sarpsborg ser det Gutan driver med på fotballbanen ut som alt annet enn en friskmelding.

For selv om Tromsø hadde noen løfterike tre minutter i begynnelsen av denne avgjørende nedrykksmatchen, stoppet det effektivt i møtet med Sarpsborg-gutter med kniven på strupen.

- Dette var en vinn eller forsvinn-kamp for oss, vi måtte ha tre poeng i dag, sier Sarpsborgs Christian Brink til C More etter kampen.

Nydelige mål
Unggutta Aron Samuel og Mohamed Elyounoussi lekte med Tromsø-forsvarerne, og det tok ikke lang tid før den første ballen lå i målet bak Marcus Sahlman.

Og for et mål det var. Nevnte Samuel fant Elyounoussi, som spaserte seg mellom TIL-gutter ned til dødlinja. Der slo han ballen i perfekt vinkel gjennom feltet, og fant Claes Kronberg i full sprint mot ballen.

Kronberg smalt den i motsatt kryss, fullstendig utagbart for Sahlman. Tromsø var utspilt og tilsynelatende utslitte allerede.

Elyounoussi tilbake
For Sarpsborg-offensiven fortsatt tvers gjennom omgangen. Riktignok fikk Morten Moldskred en gedigen mulighet i minuttet etter Kronbergs ledermål, men keeper-Kerr fikk slått lobben til corner.

Sahlman var aldri i nærheten da Elyounoussi curlet ballen i hens lengste hjørne minuttet før pause. Men så fikk den unge Sarpsborg-spilleren gå fryktelig lenge upresset før han skrudde den inn til 2-0 også.

Med en førsteomgang langt over grensen til det pinlige skulle man tro at Tromsø-spillerne hevet seg etter pause. Det skjedde aldri.

HELT INNI DET IGJEN: Her jubler Claes Kronberg for Sarpsborgs første scoring mot Tromsø. Seieren i dag ga de blå kontakt med lagene over streken i Tippeligaen igjen. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HELT INNI DET IGJEN: Her jubler Claes Kronberg for Sarpsborgs første scoring mot Tromsø. Seieren i dag ga de blå kontakt med lagene over streken i Tippeligaen igjen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Sarpsborg er bedre enn oss på alt i dag, og da går det som det gjør, sier Tromsø-kaptein Mika Koppinen.

Mer etter pause
Men i stedet for å heve seg etter pause lot Mika Koppinen Aron Samuel få løpe helt upresset etter en langpasning to minutter inn i andre omgang. Når keeper Sahlman i tillegg valgte å sette seg selv på halvdistanse, kunne Samuel trille ballen inn til 3-0 for hjemmelaget.

Det ga Sarpsborg den nødvendige roen til å kontrollere seieren hjem. Og Tromsø bør være fornøyde med at det ble med de tre bakover.

Nå har Sarpsborg plutselig fått kontakt med alle lagene foran seg på tabellen, og Tromsø står med begge fotballskoene godt plantet i nedrykkskunstgresset.

- Vi føler vi har en god sjanse til å holde oss oppe nå, sier en glad Sarpsborg-trener, Brian Deane.

Og med Hønefoss-seieren på Åråsen i går blir det en usedvanlig spennende tippeligainnspurt for mange utover høsten.