Nå er Tsjekkia EMs største favoritter

Maktdemonstrasjonen mot et godt Danmark levner ingen tvil. Nå venter Hellas i semifinalen.

(Dagbladet.no): Danmark møtte et overraskende defensivt Tsjekkia i første omgang i kveldens kvartfinale. Tsjekkerne lot Danmark ha ballen, og til ogmed spille seg helt inn mot Tsjekkias mål.

Men så var det stopp.

En fantastisk defensiv organisering stoppet dynamitten effektivt før den kunne detonere. Et hederlig unntak var de gangene Martin Jørgensen og Jesper Grønkjær kom seg rundt på kantene.

Da kunne danskene ha skapt noe. Men innleggsføttene var ikke stilt inn i går kveld. Dessverre for Danmark.

Sen advarsel

For førsteomgangen var helt og holdent dansk. Gravesen var stor på midtbanen og styrte alt som skjedde. Pavel Nedved var en skygge av seg selv, og knapt nok det.

På overtid i første omgang fikk Danmark den advarselen de ikke forsto. Poborsky plukket opp en svak pasning fra Gravesen, forserte til dødlinja, og la ballen i tverrliggeren. Så gikk lagene til pause.

Med overraskende stor danske dominans.

Et kvarter for glemmeboka

Andre omgang startet omtrent som den første. Danskene hadde ballen. Tsjekkia lå bakpå.

Men denne gangen ble ikke tsjekkerne liggende. Etter fem minutter fikk Tsjekkia sin andre corner. Corner og Tsjekkia er som kjent farlig. I hvert fall når man har tometersmannen Jan Koller i angrepet.

Poborsky finsiktet, Martin Laursen var tjue centimeter for kort, og nevnte Koller styrte ballen i krysset.

Blodig urettferdig ut fra kampbildet.

Så kom de to minuttene hele Danmark prøver å drukne i kveld. Poborsky lekte seg med Bøgelund på kanten, vendte opp, og fant Milan Baros på løp bak den danske forsvarsfireren.

EMs toppscorer så langt gjorde selvfølgelig ingen feil, og lekte ballen over Sørensen.

Før danskene forsto hva som var skjedd, var han der igjen. Stikkball fra Nedved, Baros på løp, og ballen hamret inn i nettaket.

3-0, og Danmarks returbilletter var allerede klare til henting på flyplassen i Porto.

Favoritter

Seieren var rett og slett imponerende. Danmark var klart best i banespillet, men kalrte aldri å få til noe foran Tsjekkias mål. Og når tsjekkerne bestemte seg, var det farlig hver gang.

Det vil si totalt fire ganger i løpet av kampen.

En slik trygghet og effektivitet lukter det EM-gull av. Men først skal årets store overraskelse Hellas nedkjempes i semifinalen.

Og grekerne faller neppe i den samme fella som Danmark gjorde.

BRUTALT: Baros er gjennom, og vipper ballen over Sørensen i det danske målet. To minutter etter var kampen definitivt over.
TAKK FOR SEG: Milan Baros setter inn 3-0, og blir byttet ut.