MÅLJEGER: Ifølge Opta har Demba Ba nå scoret elleve ganger på sine ti siste Premier League-kamper fra start. I dag ble det tre borte mot Stoke.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
MÅLJEGER: Ifølge Opta har Demba Ba nå scoret elleve ganger på sine ti siste Premier League-kamper fra start. I dag ble det tre borte mot Stoke.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATESVis mer

Nå er ubeseirede Newcastle nummer tre på tabellen

Ustoppelige Demba Ba scoret tre ganger borte mot Stoke.

(Dagbladet): Stoke - Newcastle 1-3.

Newcastle imponerer voldsomt i årets Premier League-åpning, og er fortsatt det eneste laget sammen med Manchester City som ikke har tapt hittil i sesongen.

I kveld var senegalesiske Demba Ba nok en gang sentral, da Stoke ble slått hjemme på Britannia.

Ba, som var aktuell for Tony Pulis' lag før han gikk til West Ham og så Newcastle, scoret hele tre ganger mot Stoke, og har nå åtte mål på ni kamper i Premier League.

- Vi er veldig fornøyde, for dette er et vanskelig sted. Men vi visste vi kunne få med oss noe, og jobbet knallhardt for å få det, sier Demba Ba etter kampen.

- Vi vil bare ta så mange poeng som mulig, for snart venter de store lagene. Da trenger vi selvtillit, sier senegaleseren.

Hans scoringer hjelper selvfølgelig, og med tre poeng i kveld klatrer Newcastle forbi Chelsea til tredjeplass i Premier League - ett poeng bak Manchester United.

Offside, men scoring
Og Newcastle senket Stoke med deres egen medisin - lange baller og knallhard kjemping i duellene.

Allerede etter tolv minutter lyktes den metoden for de for anledningen svartkledde.

Reprisene viste at Leon Best var hårfint offside da han headet ballen gjennom til Gabriel Obertan på høyrekanten, men franskmannen lot seg ikke stoppe av det da dommerne lot forseelsen passere.

Innlegget mot en merkelig umarkert Demba Ba var strøkent, og Ba var kontrollert i lufta da han headet ballen tilbake i nettet der Asmir Begovic ikke kunne hindre scoring.

Stoke mistet både Ryan Shawcross og Marc Wilson før pause, og fem minutter før hvilen fikk de enda et baklengsmål som gjorde kvelden vanskelig.

Fabio Coloccinis lumpe inn i feltet ble dårlig klarert av innbytter Matthew Upson, Leon Best sparket ballen hardt inn foran mål, og Demba Ba fikk en enda enklere jobb enn ved førstescoringen da han kunne spasere inn 0-2.

SVEVET: Demba Ba header inn sin første scoring.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
SVEVET: Demba Ba header inn sin første scoring.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

Newcastle så komfortable ut.

To straffer
Stoke brukte kjente metoder i jakten på utlikning, men Rory Delaps lange innkast bar for en gangs skyld skuffende lite frukter.

Likefullt var det gjentatt bombardement mot Newcastle-feltet som ga redusering.

Demba Ba har vært nevnt med positivt fortegn så langt, men spissen var klønete da han gikk inn i ryggen på Peter Crouch med et kvarter igjen å spille, og lot den lange spissen falle sammen så lang han var.

Mike Dean var godt plassert, og ga en relativt billig straffe som Jonathan Walters ekspederte med et kynisk og knallhardt skudd i mål.

Men dommer Dean drepte et eventuelt Stoke-håp med en kompenserende avgjørelse fem minutter senere.

Denne gangen var det Robert Huths armer i ryggen til Leon Best som ble funnet ulovlige, og Demba Ba kunne trille inn hattricket med en sikker straffescoring.

Det var det for hjemmelaget på Britannia, mens Newcastle altså fortsetter en suksessrekke veldig få hadde forventet før denne sesongen.

- Gode lag har kommet hit og ikke vunnet, Stoke er veldig gode på det de gjør. Men jeg må få skryte av spillerne mine, de gjorde en fantastisk jobb, sier manager Alan Pardew.

- Demba Ba er en naturlig målscorer, han beveger seg mye i boksen, og det gir mål. Han er også blitt viktig for oss defensivt, sier Newcastle-sjefen.

STORFORM: Demba Ba gratuleres etter en av scoringene.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
STORFORM: Demba Ba gratuleres etter en av scoringene.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer