Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå er Uniteds supertalent med i EM-diskusjonen

Fem ting vi snakker om fra City-United.

 AVGJORDE IGJEN:  Marcus Rashford viste seg fram igjen i United-drakta. Denne gangen i derbyet mot byrivalen City. Nå bør han være aktuell for en plass i Englands EM-tropp skriver Paul Wilkes.  Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix.
AVGJORDE IGJEN: Marcus Rashford viste seg fram igjen i United-drakta. Denne gangen i derbyet mot byrivalen City. Nå bør han være aktuell for en plass i Englands EM-tropp skriver Paul Wilkes. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): To rivaler som har skuffet denne sesongen og som nå kjemper om Champions League-spill neste sesong. Marcus Rashford sørget for at den kampen nå er vidåpen med sin matchvinnerscoring.

Her er fem punkter fra gårsdagens derbykamp.

1. Fryktløse Rashford Unge Marcus Rashford elsker de store kampene. Unggutten spiller så selvsikkert at han nå nevnes som en mulig kandidat til den engelske troppen som reiser til Frankrike i sommer.

18-åringen sto for kampens eneste scoring da han forvaltet pasningen fra Juan Mata på utsøkt vis. Martin Demichelis ble fintet vekk før han satte ballen bak landslagskeeper Joe Hart. Han ble med den yngste til å score i et ligaderby mellom de to klubbene.

Selv om Rashford bare hadde fem pasninger inne på den siste tredelen, nådde samtlige fram. Og han skapte trøbbel for City-forsvaret med sine smarte løp.

- Han er ung, han er god. Hadde han ikke vært det, hadde jeg ikke brukt ham, sa van Gaal etter kampen.

2. Agüero satte tonen Sergio Agüero elsker byderbyene og argentineren gjorde alt han kunne for sitt lag. Argentineren har scoret sju ganger mot United. Søndag var han nære sitt åttende.

Ti minutter ut i kampen brukte han sin styrke og lave tyngdepunkt til å holde Chris Smalling unna. Så slo han til med en rask vending. Smalling hang ikke med og måtte ta tak i trøya hans, og fikk et korrekt gult kort.

City-fansen savnet litt glød hos sine favoritter under gårsdagens derby, men kritikken kan ikke være rettet mot deres stjernespiss. Fire ganger framprovoserte han frispark.

Hans største sjanse kom i det 66 minutt, da han møtte et innlegg på førstestolpe fra Yaya Toure, som han stusset i stolpen.

Agüero kjempet til siste slutt. Det kan ikke sies om lagkameratene.

3. Navas prøvde Det er vanskelig å si hvilke City-spillere som ville passe under Pep Guardiola neste sesong og motsatt.

Jesus Navas gjorde det han kunne i går for å vise at han har ei framtid på Etihad. Allerede etter sju minutter fikk han sjansen til å score. Raheem Sterlings innlegg ble ikke skikkelig klarert av Daley Blind, men Navas skudd gikk utenfor.

 AVGJØRELSEN:  Marcus Rashford ble matchvinner. Foto: Ian Hodgson/Daily Mail/Solo Syndication/NTB Scanpix.
AVGJØRELSEN: Marcus Rashford ble matchvinner. Foto: Ian Hodgson/Daily Mail/Solo Syndication/NTB Scanpix. Vis mer

Noen minutter seinere ga han David de Gea kveldens første utfordring. City kombinerte flott på venstresiden. Sterling hælsparket til Silva, som slo inn til Navas. Spanjolen la ballen flott til rette, men de Gea reddet med en god beinparade.

Optas tall viser han sto bak seks City-sjanser.

4. Pensjonistklare Demichelis I den andre enden finner vi Demichelis. Kampen ble et mareritt for midtstopperen, som ble seende hjelpeløs ut mot raske motspillere.

Både Anthony Martial og Marcus Rashford passerte ham lett, og Uniteds mål summerer opp hans innsats.

Både Vincent Kompany og Nicolás Otamendi manglet for City. 35 år gamle Demichelis så ikke ut til å være klar for en storkamp. Han felte Rashford mot slutten av 1. omgang innenfor 16-meteren og var heldig med at dommer Michael Oliver lot det passere.

2. omgang åpnet ikke noe bedre enn den første sluttet. Hart spilte til Demichelis, som leverte en halvhjertet pasning tilbake. Hart måtte løpe for å nå ballen før Martial og det endte med at Hart skadet seg i situasjonen.

I det 53. minutt ble han tatt av til fordel for Wilfried Bony, selv om Pellegrini før det brukt sine to andre bytter grunnet skader på Hart og Sterling.

- Han var nervøs og han hadde ingen god dag, sa Pellegrini.

Det at City-manageren valgte å bruke midtbanespilleren Fernandinho som stopper i den siste halvtimen, illustrerer bare for svak Demichelis har blitt.

5. Får ikke det beste ut av laget El Pais rapporter søndag at José Mourinho har skrevet en forhåndskontrakt med Manchester United.

Hos naboen er det allerede klart at Guardiola ankommer.

Det skilte fire poeng mellom lagene før søndagens møte og kampen var utrolig viktig for begge med tanke på en plassering blant de fire øverste. I tillegg er derbykampene mer enn en vanlig kamp for fansen.

 KJEMPET:  Sergio Agüero kjempet febrilsk, men gikk målløs av banen. Foto: Paul Currie/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix.
KJEMPET: Sergio Agüero kjempet febrilsk, men gikk målløs av banen. Foto: Paul Currie/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer

United har levert bedre på banen, men med tanke på exiten mot Liverpool torsdag og tre poeng i banken, var resultatet strålende.

- Vi dominerte kampen og misset en rekke sjanser. Dessverre scorer vi nok, oppsummerte Pellegrini.

- Innstillingen til spillerne var bra og det er viktig for laget. Alle spillerne har fokus på denne sesongen.

Louis van Gaal på sin side har nå troen på United kan passere City på tabellen.

- Nå er det i våre egne hender. Vi må vinne våre egne kamper. Vi har igjen flere kamper på Old Trafford enn borte, og vi taper ikke ofte hjemme, så sjansen er god, sier van Gaal.

 MARERITT:  Martin Demichelis hadde ingen god dag på jobben i City-forsvaret. Foto: Philip Oldham/Sportimage/NTB Scanpix.
MARERITT: Martin Demichelis hadde ingen god dag på jobben i City-forsvaret. Foto: Philip Oldham/Sportimage/NTB Scanpix. Vis mer
Hele Norges coronakart