Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er V75-gevinsten på konto

Travsansatt og kamerat får 574 431 likevel. - Vurderer å skjerpe reglene, sier Rikstoto-direktøren.

 FÅR V75-GEVINST:  Den travansatte står ved gjerdet under det siste V75-løpet på Drammen travbane forrige lørdag, der kusk Kristian Malmin (i blå og gul drakt) presser så hardt på lederhesten Føynland og kusk Geir Flåten (rød drakt) at dommerne innkalte Malmin til en forklaring om sin sportslige disponering. Den travansatte og en kamerat hadde vunnet 28,8 millioner med Malmins hest og bare småpenger for seks og fem rette med Føynland Kongen. Hest nr. 1 Gomnes Tornado, her bak de to duellantene, vant løpet og den travsattes vinnerkupong ble verdt drøyt 570 000 kroner. Gevinsten ble sperret for utbetaling i påvente av Norsk Rikstotos gransking. Det Norske Travselskap har frikjent den ansatte og kusken for jukserykter . FOTO: TRAV24.NO.
FÅR V75-GEVINST: Den travansatte står ved gjerdet under det siste V75-løpet på Drammen travbane forrige lørdag, der kusk Kristian Malmin (i blå og gul drakt) presser så hardt på lederhesten Føynland og kusk Geir Flåten (rød drakt) at dommerne innkalte Malmin til en forklaring om sin sportslige disponering. Den travansatte og en kamerat hadde vunnet 28,8 millioner med Malmins hest og bare småpenger for seks og fem rette med Føynland Kongen. Hest nr. 1 Gomnes Tornado, her bak de to duellantene, vant løpet og den travsattes vinnerkupong ble verdt drøyt 570 000 kroner. Gevinsten ble sperret for utbetaling i påvente av Norsk Rikstotos gransking. Det Norske Travselskap har frikjent den ansatte og kusken for jukserykter . FOTO: TRAV24.NO. Vis mer

(Dagbladet): Norsk Rikstoto har utbetalt den sperrede V75-gevinsten på 574 431 kroner til den travansatte tv-reporteren og tipsspesialisten og en kamerat på Drammen travbane forrige lørdag.

Tv-reporteren jublet for storgevinsten og ble gratulert i sendingen på sin egen kanal Rikstoto Direkte.

Det skjedde  i forlengelsen av at han hadde vært på jobb på skjermen i flere timer som intervjuer av kuskene.

Den travansatte og kameraten hadde ialt åtte hester i det siste løpet, som ville utløst en kjempegevinst på 28,8 millioner kroner.

Gransket fikserykter Hardnakkede rykter om «løpsfiksing» eller «innsidehandel» førte til intern gransking fra Det Norske Travselskap (DNT) mot den DNT-ansatte reporteren og en av kuskene i løpet, som er en god bekjent av travreporteren.

DNT frikjente tidlig kusken og den ansatte for ulovligheter.

Det har nå også spillselskapet Norsk Rikstoto gjort.

Skal vurdere skjerping - Vi er helt avhengig av tillit blant publikum. Nå skal Norsk Rikstoto og de to sportsorganisasjonene DNT og Norsk Jockeyklubb sette ned et utvalg for å se om det er grunn til å skjerpe internreglene for spilling. Utvalget skal legge fram en innstilling til det neste styremøte i Rikstoto i begynnelsen av september, sier adm. direktør Harald Dørum til Dagbladet.

Landbruksdepartementet, som gir Norsk Rikstoto monopolkonsesjon på travspill i Norge, har godkjent reglene for spilling på jobb for ansatte og aktører i trav og galopp.

Nå er det bare kuskene og funksjonærer knyttet til løpsavviklingen som ikke har lov til å spille.

Departementet orientert - Vi har orientert Landbruksdepartementet om den kjedelige situasjonen i Drammen og hva vi har gjort for å oppklare omstendighetene. Og vi har jo registrert i Dagbladet at Statens Lotteritilsyn har tillit til driften vår, sier Dørum.

Han mener rabalderet etter V75-omgangen i Drammen har lagt seg.

Den travansatte V75-vinneren har beklaget overfor generalsekretær Øystein Dahle i DNT at han oppførte seg umodent på jobb i begeistringens øyeblikk.