SUPERVETERAN:   Noriaki Kasai holder koken, 24 år etter at han deltok i sitt første VM. I den lille bakken i Val di Fiemme havnet han på 35. plass lørdag. Foto: NTB Scanpix
SUPERVETERAN: Noriaki Kasai holder koken, 24 år etter at han deltok i sitt første VM. I den lille bakken i Val di Fiemme havnet han på 35. plass lørdag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nå er verdens eldste skihopper på damejakt

- Har du en kandidat til meg?

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Han konkurrerte mot NRKs ekspertkommentator Espen Bredesen under OL på Lillehammer i 1994.

Japaneren Noriaki Kasai debuterte i verdenscupen allerede fem år tidligere -  i Thunder Bay 3. desember 1989. Og 40-åringen er «still going strong».

I den lille VM-bakken i Val di Fiemme, kom han på 35.-plass lørdag.

Eksperter Dagbladet har snakket med antyder at Kasai snart burde få seg et liv, og ikke lenger reise verden rundt med 20-åringer.

- Søker kvinne
Og kanskje er de inne på noe. I et intervju med den tyske storavisa Die Welt i dag, sier Kasai at han ikke bare ønsker seg et VM-gull. Han ønsker seg også dame.

- Jeg søker en kvinne. Har du en kandidat til meg? spør han den kvinnelige journalisten fra Die Welt.

Noriaki Kasai er et fenomen i hoppsporten.

- Verdens eldste skihopper på verdenscupnivå, sier NRK-kommentator Arne Scheie. Kasai har til og med signalisert at han vil hoppe til han er 50 år!

Han har deltatt i elleve VM og seks OL. Den største individuelle prestasjonen er VM-gullet fra Harrachov i 1992.

I Val di Fiemme blir Kasai fulgt av et stort pressekorps fra Japan, som ivrig utveksler notater.

Tøffe tak
Til Die Welt sier Kasai at det har vært tøffe tak på hjemmebane - med en mor som har gått bort, og en syk søster.

Treningen er viktig for ham.

Men resultatene tatt i betraktning, er han nok mer et fenomen enn en hopper. Hans beste plassering i verdenscupen denne sesongen, er en sjuendeplass fra finske Kuusamo 1. desember.

Onsdag ettermiddag er det kvalifisering til rennet i den store bakken i Val di Fiemme. Da vil Noriaki Kasai nok en gang være på plass. Som han har vært i det internasjonale hoppsirkuset de siste 24 åra.