- Nå er vi alle røde og hvite

Sjelden har Nils Johan Semb vært gladere for å se en naken mann enn da Ståle Solbakken vill og hylende kom inn i garderoben og fortalte at Danmark hadde utliknet fire minutter og 37 sekunder på overtid.

ULLEVAAL (Dagbladet): Det var fire døgn siden Nils Johan Semb satt på benken i Zenica og så Bosnia score seiersmålet fire minutter før full tid. I går reddet danskene EM-håpet for Norge med 2- 2 målet 4 minutter og 37 sekunder på overtid. Da satt allerede Nils Johan Semb sammensunket i garderoben - sikker på at det var slutt.

- Jeg så ingenting av det som skjedde. Satt og bearbeidet møtet med pressen og spillerne. Så hørte jeg bare et lurveleven og hyling før Ståle kom løpende naken inn fra gangen og sa at Danmark hadde scoret. Han hadde visst hatt et håndkle rundt seg, men det hadde han mista. En herlig følelse, sier Semb. Og snakker selvfølgelig om scoringa...

- Det var helt uvirkelig. Etter ei så turbulent uke kunne vi ikke få en bedre trøstepremie, sier Solbakken - som ikke var klar over at han hadde mistet håndkleet.

- Hmmm, jeg tror kanskje Semb overdriver litt.

Rød og hvit

Etter noen tidelers vantro løftet den norske garderoben seg til et jubelkaos. Det demret for Semb at laget hadde fått en sjanse til.

- Jeg satt og fordøyde det. Trodde det var slutt. Men nå blir det et rotterace helt til slutt, sier han.

Og gjentar setningen de fleste tenkte om danskene i går kveld:

- I dag er vi alle røde og hvite.

Alt var snudd. Slik det ble flere ganger i løpet av kampen.

Hadde ikke sluttet

- Åssen er det mulig da?

Det var slik en vantro Nils Johan Semb så ut til å reagere da Romania gikk opp til 2- 1 i Parken midtveis i andre omgang i går.

Da hadde han først fått ro etter Danmarks 1- 0 scoring. Og tilfredshet da Romania utliknet til 1- 1. Samtidig var det fortsatt 0- 0 mellom Luxembourg og Bosnia. Bedre kunne det ikke bli. Holdt disse resultatene seg, kunne Norge sjøl ordne andreplassen med seier mot Luxembourg i den siste kampen. Så scoret Romania. Like etter scoret Bosnia. Alt var snudd.

- Dette har vært en av mine tøffeste uker som landslagssjef. Det legger jeg ikke skjul på. Jeg er utladet og tom etter ti sånne dager. Har levd i en trykk-koker, sier Semb som tirsdag kveld rensket hodet ved å se den norske filmen «Buddy» på kino.

Semb benekter at han hadde trukket seg allerede i går om Danmark ikke hadde utliknet.

Råere i Arnhem

Semb er enig i at følelseshøyden i går var omtrent som da han sto på kne i Arnhem etter at Spania fratok Norge kvartfinalen i EM med to scoringer på overtid i den siste gruppekampen for tre år siden.

- Ja, med omvendt fortegn. Men det var råere og mer brutalt den gangen, sier han.

Semb tror hendelsene fra lørdag kveld til i går vil gi landslagsmiljøet et løft - nesten et nytt liv.

- En kjempeinspirasjon i hele gruppa, og jeg tror vi får et videre løft om vi når playoff.

Roser Riise

Sjøl får Semb inspirasjon ved å se at flere og flere Tippeliga-spillere nå melder seg på om plass på førsteelleveren. Han er enig i at forskjellen nå er liten mellom å spille på Rosenborg/Stabæk og Roma/Liverpool. I går beviste spillere som Espen Johnsen, Brede Hangeland, Martin Andresen, Håvard Flo Jan Gunnar Solli og delvis Harald Brattbakk at de kan matche spillere på et av Europas bedre lag.

- Ja, det handler om å være i form. Det har blitt en dreining i troppen mot flertall av spillere fra Tippeligaen, sier Semb.

Semb er forsiktig med å uttale seg om John Carews muligheter til å bli med i troppen mot Luxembourg, men han etterlater ingen tvil om at Carew blir med i et eventuelt playoff.

<B>ENDELIG JUBEL PÅ ULLEVÅL:</B> Slik så Norges landslagssjef ut etter tapet for Portugal. For i går var det en annen kamp som var mye viktigere.