- Nå er vi bare lykkelige

Mens nordmenn flest sendte nyttårsrakettene til himmels, sa Johann Olav Koss (31) ja til Belinda Stronach (33) i den lille kirken i landsbyen Beaver Creek i Colorado. - Det var en fantastisk dag, og vi er veldig lykkelige, sa Johann til Dagbladet like etter at bryllupsnatta var over.

- Alt gikk på skinner, og det ble en perfekt dag, sier Johann. Presis klokka fire lokal tid nyttårsaften ble den tidligere skøytekongen ført til alters av sin mor Karen-Sofie Koss. Lutherske pastor Walker sørget for at både brud og brudgom svarte et høyt og tydelig ja på spørsmål om de ville elske hverandre i gode og onde dager. En halvtime seinere kysset Johann bruden på kirketrappa til ære for de få, men nære gjestene fra familie og venner.

Spesiell stemning

- Kirkeseremonien var enkel, men stilfull - omtrent som på norsk. Ole Edvard Anthonsen spilte vakkert og det ble en meget spesiell stemning.

- Er dette det største du har opplevd?

- Det var kjempestort å vinne OL-gull også. Jeg vil ikke sette giftermålet opp mot skøytesuksessen. Det blir to helt ulike ting.

- Begge deler var enormt stort - på hver sin måte, sier Johann.

Skøytevennen Atle Vårvik var Johanns forlover. Belinda Stronach valgte Sheila Pearche som sin. Fra Johanns familie stilte mamma Karen-Sofie, pappa Arne og brødrene Håkon og Hans Kristian med kona Tina. Resten av de 30 gjestene kom fra Belinda Stronachs familie.

Nyttårsfest

Etter bryllupsseremonien spiste gjestene privat middag før de ved halv ni-tida på kvelden dro på nyttårsfest.

- Nyttårsfeiringa var ikke så veldig annerledes fra den vi har i Norge. Men det var litt spesielt å gå inn i det nye tusenåret som gift mann. Det skulle være unødvendig å si at jeg er veldig lykkelig akkurat nå.

- Hvor lenge varte feiringa?

- Belinda og jeg forlot selskapet ved halv to-tida på natta.

- Hva ga dere hverandre i morgengave?

- Det vil jeg ikke dele med andre enn Belinda.

Gikk på skøyter

- Hvordan er dagen derpå?

- Jeg er i fin form, og står akkurat på farten til å dra ut på skøyter sammen med masse unger.

- Hvor drar dere på bryllupsreise?

- Det er faktisk ikke helt bestemt ennå. Min familie blir i Colorado fram til 5. januar. Nå skal vi bare stå på ski og slappe av.

Mer fest

- Skal bryllupet markeres utover det dere allerede har gjort?

- Vi skal ha en tilstelning i Canada for Belindas familie. Og når skøytesesongen er over, blir det en sammenkomst i Oslo med skøytevenner fra Norge.

- Før den tid skal jeg to turer til Australia for å fortsette arbeidet med Olympic Aid. Og det er stor sannsynlighet for at jeg reiser til Calgary og Milwaukee for å se henholdsvis verdenscupløp og VM all round på skøyter. Det blir lettere å se skøyteløp når jeg bor på denne siden av tidssonen.

Legeeksamen

Nå flytter Johann inn i Belindas hus like utenfor Toronto. 2. mars skal han avlegge sin siste eksamen før han kan praktisere som lege i Canada. Før jul fikk han eksamenspapirene fra Australia.

- Det er greit å avlegge den canadiske prøven, for da kan jeg jobbe der også. Vi skal bo både i Toronto og Oslo og da er det viktig med en eksamen som gjelder overalt, sier Johann Olav Koss.

FESTSTEMT:Brudeparet med hver sin forlover, Sheila Pearche og Atle Vårvik