- Nå er vi best i Europa

Svenskene tar helt av etter den historiske 5-0-seieren i går kveld.

(Dagbladet.no): La det være sagt med en gang: 5-0 i et EM-sluttspill nærmer seg rekordsifre for utklassing, og er i klasse med Nederlands 6-1 over Jugoslavia i kvartfinalen fra forrige EM, og Danmarks 5-0 over samme land i 1984.

Egentlig skulle vi jo vært ferdige med slike tall i gruppespillet, men når svenskene henter fram den lille porsjonen med flaks, og kombinerer det med angrepsspill fra aller øverste hylle, tar selv sindige naboer av.

«Vi är bäst i hela EM» skriver Aftonbladets kommentator Lasse Sandlin, mens avisa kliner til med «Vi chockar hela Europa» på forsiden av nettsidene, og ber folket nyte øyeblikket. For det er ikke sikkert det varer.

Finalesnakk

Svenskene er mer enn klar over at et presset og Italia, utspilt av Danmark og nå med kniven på strupen, slett ikke blir en enkel motstander. Likevel hviskes det om fargen på finalestadion allerede.

Expressen minner om det som skjedde forrige gang Sverige vant en åpningskamp i et mesterskap - i 1958: «Den gången slutade det inte förran VM-finalen».

  • Sverige møter Italia klokken 20.45 fredag 18. juni, og Danmark klokken 20.45 tirsdag 22. juni. Kampene følger du direkte på Dagbladet.no.
UTKLASSINGSSIFRE: Marcus Allbäck har akkurat banket inn Sveriges femte mål mot Bulgaria. De 11 resterende lagene som har vært i aksjon i mesterskapet har til sammen scoret sju mål.