PRIC'ET INN 2-1: Rade Prica la ballen fint til rette for seg selv og banket inn vinnermålet midt i andre omgang mot greske Aris. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
PRIC'ET INN 2-1: Rade Prica la ballen fint til rette for seg selv og banket inn vinnermålet midt i andre omgang mot greske Aris. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

- Nå er vi helt klart med i Europa League

Rade Prica sørget for seier mot greske Aris.

|||
(Dagbladet): Rosenborg - Aris 2-1.

Rosenborg er tilbake i den europeiske dansen etter kveldens seier mot greske Aris.

Etter den nitriste starten mot Bayer Leverkusen og dårlig form i hjemlig cup og serie, var det en kjærkommen opptur for Nils Arne Eggen og hans lag i kveld.

- Det var veldig bra. Alt klaffet ikke helt, det var en arbeidsseier. Først og fremst var det veldig dyktig jobbet defensivt, oppsummerer Nils Arne Eggen overfor TV 2 Zebra.

- Dette var veldig viktig. Vi har hatt et par dårlige kamper i det siste, derfor var det ekstra godt med en seier, sier matchvinner Rade Prica.

Svensken er klar på at Rosenborg nå er med for fullt i Europa League:

- Nå har vi tre poeng, og er helt klart med, sier han.

Per Ciljan Skjelbred er glad for at det løsnet for RBK etter mange skuffende resultater.

- Det har vært litt opp og ned resultatmessig, så det var godt å vise at vi er gode, sier han.

Moldskred grep sjansen Morten Moldskred fikk tillit fra start, og takket for det ved å sende Rosenborg i føringen etter 37 minutters spill.

Per Ciljan Skjelbred spilte fri Mikael Dorsin helt ute ved hjørneflagget. Venstrebacken la tidlig inn, og en Aris-forsvarer stusset ballen rett i beina på Moldskred.

Han banket ballen rett inn i hjørnet.

Men Rosenborg klarte ikke å holde ledelsen til pause.

Dorsin lurt Dorsin ble lurt av Javito som stakk på innsiden av ham og serverte ballen på gullfat til Carlos Ruiz. Spissen fra Guatemala kunne rett og slett ikke misse, men skulle kanskje vært vinket av for offside.

Målet ble uansett godkjent, og gjestene kunne gå til pause fornøyde med uavgjort.

Rosenborg hadde spillemessig overtak etter sidebyttet, og avgjørelsen falt midtveis i omgangen.

Rade Prica dempet og la til rette med én god berøring like utenfor 16-meteren, og prikket ballen inn ved venstre stolperot.

Ryktet om Rosenborgs død var altså betydelig overdrevet.

Seieren betyr at de i likhet med Aris har tre poeng. Bayer Leverkusen leder gruppa med fire poeng etter 1-1 borte mot Atletico Madrid i kveld.

Det spanske laget ligger dermed sist i gruppa med bare ett poeng - de tapte 1-0 borte mot Aris i førte runde.