Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå er vi klar for Tippeligaen

Strømsgodset slo Aalesund i toppoppgjøret. Nå feirer de opprykk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Strømsgodset - Aalesund 3-2

- Du kan gratulere meg som tippeligatrener, så fremt jeg får beholde jobben da, sa en lettet og glad Godset-trener Dag Eiliv Fagermo til TV2 etter kveldens toppoppgjør i Adeccoligaen.

Med fire runder igjen leder Godset nå med 13 poeng på Bodø Glimt, og selv om glimt har fem kamper igjen, skal det et mirakel til for å fravriste Drammens-laget en plass i det gjeste selskap neste sesong.

- Vi spiller en stor andre omgang, selv om vi roter det litt til for oss selv mot slutten. Men dette var en veldig god fotballkamp, smilte Fagermo.

Og understreket hvilken forvandling Godset har gått i gjennom.

- Denne klubben var konkurs for ti måneder siden, og nå skal vi til Tippeligaen. 

Tverliggeren i veien

Og Godset åpnet definitivt best. Bare to minutter var spilt da Aafk-keeper Adin Brown ble reddet av treverket. Strømsgodset fikk et korrekt frispark på 18 meter. Venstreback Samir Fazlagic bøyde ballen nydelig over muren, men skuddet traff oversiden av tverrliggeren.

PÅ VEI MOT TIPPELIGAEN: Ousman Nyan og Strømsgodset er på vei mot tippeligane etter å ha slått Aalesund 3-2 i Drammen i kveld. Foto:Scanpix
PÅ VEI MOT TIPPELIGAEN: Ousman Nyan og Strømsgodset er på vei mot tippeligane etter å ha slått Aalesund 3-2 i Drammen i kveld. Foto:Scanpix Vis mer

Etter en frisk åpning av hjemmelaget, tok de oransjekledde sunnmøringene mer over. Nærmest kom Joakim Austnes etter et kvarters spill da han burde sendt bortelaget foran.

Et flott veggspill med Dag Roar Ørsal spilte venstrekanten alene med keeper, men fra fem meter var Austnes for ubesluttsom og avslutningen gikk til side for mål. Det kunne virke som om Austnes ikke greide å bestemmes eg for hvorvidt han skulle skyte selv, eller spille inn foran mål til en umarkert Tor Hogne Aarøy.

Ti minutter seinere ble Aafk straffet for sjansesløseriet.

Stor Nyan

Ousman Nyan fikk vandre fritt og upresset på Aalesunds halvdel. Midtbanespilleren ventet til akkurat riktig øyeblikk før han på vakkert vis stakk igjennom Mathias Anderson. Alene med Adin Brown hadde svensken få problemer med å banke inn sitt 15. seriemål, og sende Godset foran til pause.

Andre omgang startet roligere enn den friske omgangen vi fikk se før pause på Marienlyst.


Men det smalt snart med nye mål.

Flere ganger - og begge veier.

image: - Nå er vi klar for Tippeligaen

Målkalas

Finnen Keijo Huusko doblet først hjemmelagets ledelse etter en drøy times spill. En lang dødball ble slått inn i feltet, og feilvendt stusset den tidligere Lyn-spissen ballen kaldt i det lengste hjørnet.

Aafk-keeper Adin Brown måtte gi seg i pausen etter å ha fått seg en smell i hodet - innbytter Andreas Lie fikk ikke noe enkelt møte med den gigantiske ungareren Peter Kovacs.

Bare fire minutter etter Huuskos scoring ble en ny ball lempet inn i Aalesunds målgård. Den høye ballen endte i en duell mellom Kovacs og keeper Lie.

Kovacs sto fjellstøtt og ballen landet hos Mathias Anderson.

Med Lie ute av spill kunne svensken sette inn sitt andre for kvelden med en strak høyre vrist i lengste hjørnet.

Kremmerhus fra «Kaos»

Aafk hang lenge bra med spillemessig på Marienlyst og fattet nytt håp da Karl Oskar Fjørtoft reduserte kvarteret før slutt. Dag Roar Ørsal la 45-grader ut til «Kaos», og fra 18 meter avsluttet han vakkert på direkten opp i lengste kryss.

Og hadde ikke Godset nerver da, fikk de det definitivt fem minutter før slutt. Kabba Samura fikk ballen på skrått hold, drøye 15 meter. Innbytteren klinte til og ballen føyk inn i nærhjørnet til Godset-keeper Thomas André Ødegaard.

Nok et flott mål, men en avslutning keeperen strengt tatt burde tatt.

Effektive Godset

Innbytterne Kabba Samura og Lasse Olsen satte fart i Aalesund, men på tross av stor målsjanser greide de ikke å hente opp Strømsgodsets tre mål.

For ett mål er ett mål - uansett om det er en ujålete retur eller det vakreste langskudd i vinkelen. Så også på Marienlyst i kveld. Og i en spillemessig meget jevn batalje vant Godset derfor til slutt fortjent, da de var strået vassere foran målet enn Aalesund.

- Skal bruke vinteren

AAfk-trener Per Joar Hansen pekte også på effektiviteten etter kampen.

- Vi spiller en ok kamp, men Strømsgodset scorer på sjansene sine. Det er forskjellen i dag. Nå har vi noen fine kamper igjen, og vi skal klare å rykke opp.

Godset-trener Fagermo tror laget bite godt i fra seg også på øverste nivå.

- Enkelte sier at Adeccoligaen aldri har vært så god, mens andre sier at Aalesund og Strømsgodset vil slite i Tippeligaen. Jeg sier at vi trenger en vinter som vi skal bruke meget godt, avsluttet kveldens blideste mann i Drammen.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Er Godset god nok for Tippeligaen?

<B>STERK KOVACS:</B> Peter Kovacs var viktig med sin duellstyrke mot Aalesund i kveld, men kom selv ikke på scoringslisten.
<B>STOR KVELD FOR FANSEN:</B> Godset-supporterne feiret det som sannsynligvis sikret opprykket for Drammens-klubben i kveld.