Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå er vi nede i dritten

Tungt for Kvisvik og FFK. Her er lokalrunden!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I kveld kan Rosenborg skaffe seg en liten luke i kampen om gullet.

Men i bunnen ser det uansett ut til å bli jevnt helt til siste slutt.

Det skiller bare tre poeng mellom de seks lagene som ligger helt sist. Og tre poeng foran der igjen ligger Odd, som heller ikke kan føle seg helt trygge.

Dette skriver lokalavisene om helgas dramatikk:

Tromsø - Fredrikstad 3-1

Selv om det ble tre poeng på TIL i går kveld, ligger klubben fortsatt helt sist i Tippeligaen. Det ser ikke lyst ut for Gutan.

Nå er det likevel ny optimisme på Alfheim.

- Jeg tror vi har ganske gode sjanser med to seire til. Og spiller vi som dette er jeg sikker på at vi vil plukke poeng, sier Ole Martin Årst ifølge Nordlys.

PÅ KVALIKPLASS: Raymond Kvisvik fortviler etter at Fredrikstad falt ned på kvalikplassen. Foto: SCANPIX
PÅ KVALIKPLASS: Raymond Kvisvik fortviler etter at Fredrikstad falt ned på kvalikplassen. Foto: SCANPIX Vis mer

I Fredrikstad har de det tungt i dag. De cupfinaleklare gutta ligger nå på kvalikplassen.

- Vi slipper inn en masse drittmål og nå er vi nede i dritten. Vi må slutte å tabbe oss ut defensivt. Så lenge vi slipper inn tre mål blir det vanskelig å vinne fotballkamper, sier Raymond Kvisvik til Fredriksstad Blad.

Gårsdagens FFK-målscorer Tarik Elyounoussi er enig.

- Nå blir det en veldig tøff avslutning, hvor vi har kniven på strupen. Da nytter det ikke å gjøre dumme tabber bakover, sier han til avisa.

Lyn - Brann 2-0

«Mons Ivar Mjelde oppfordret bergenserne til å valfarte til Oslo. Nesten 5000 kom, men Brann glimret med sitt fravær den første timen,» skriver Bergens Tidende på sin nettutgave.

Etter 60 minutter kom Branns første skikkelige sjanse i kampen.

- Vi var veldig nær en utlikning da Bengt Sæternes traff stolpen. I stedet fikk vi en i trynet like etter. Om vi hadde scoret, ville vi fått ny energi, sier Mons Ivar Mjelde.

image: - Nå er vi nede i dritten

- Det ble stang ut, og det har det vært mye av i det siste. Det er klart jeg skal score på den sjansen, sier Sæternes til bt.no.

Lyn-gutta smilte om kapp etter kampen, og Espen Hoff forklarte det på denne måten overfor Dagsavisen:

- Vi spilte kanskje med litt mer senka skuldre enn Brann. Men dette viser at det ikke er så store forskjeller mellom topplagene i Norge. Hos oss spilte alle hundre prosent.

Molde - Vålerenga 0-3

«Den troen som bygget seg opp i løpet av sommeren er igjen skiftet ut med tvil, massevis av tvil. Den tvilen kommer til å være naglet fast i veggene på Stadion de tre ukene som står igjen av eliteserien i 2006. Og etter det kan Klanens nidvise på tampen av gårsdagens forestilling bli en realitet: \'Fineste stadion i 1. divisjon\',» skriver kommentator Jan H. Indbjør i Romsdals Budstikke, under tittelen OBS! Stor skredfare!

- Tap 0-3 mot Vålerenga, som vant fullt fortjent, er åpenbart et steg i feil retning. Det vi nå må sørge for er at dette blir stående som et engangstilfelle, sier Daniel Berg Hestad til Romsdals Budstikke.

Vålerenga har prøvd og feilet i hele år, mens laget de siste månedene har funnet tilbake til det grunnspillet de egentlig hele tida har prøvd på, skriver Dagsavisen.

- Denne kampen viser hvordan vi vil se ut, sier trener Petter Myhre.

Stabæk - Start 2-2

Veigar Pall Gunnarsson ble igjen på Island en dag ekstra, da han følte seg svimmel og uvel. Han ble friskmeldt akkurat i tide til å spille mot Start, og han scoret like greit kampens første mål.

- Jeg var sliten i kroppen. Det satt fast i muskulaturen i hodet. Det ligger inni hodet og jeg vet ikke helt hva det er eller hvordan jeg skal forklare det. Jeg ble svimmel og spiste og sov dårlig, sier Gunnarsson til Budstikka.no.

Sørlendingene kom tilbake to ganger i kampen, og fikk med seg ett poeng hjem til Kristiansand - noe som gledet kronprinsesse Mette-Marit og hennes brøde Per og Espen Høiby på tribunen.

Ifølge Fædrelandsvennen har Start nå tatt nesten dobbelt så mange poeng hjemme som borte denne sesongen.

- Vi snakket om det før kampen. Vi skulle brette opp ermene og vise at vi kunne spille godt borte også. Hvorfor vi er bedre hjemme, vet jeg ikke, sier Kristofer Hæstad til avisa.

- Jeg er ganske sikker på at vi har mye bedre trykk på den siste tredjedelen på hjemmebane. Det er høyere tenning, tempo og vilje til å avslutte angrepene, forklarer assistenttrener Bård Wiggen.

Sandefjord - Lillestrøm 1-1

Hjemmelaget reddet et poeng i går kveld, da blåtrøyene fikk straffe og Tommy Knarvik scoret.

- Den vi fikk på var nok av det billig slaget, men vi takker og bukker for det vi får, sier Knarvik til Sandefjords Blad.

Ifølge lokalavisa gikk Adriano Munoz fra benk til helt på ett minutt. Han hadde vært på banen i 45 sekunder da han vant ballen på kanten, fintet seg fri og slo innlegget som Kasey Wehrmann forsøkte å klarere til corner. Dommer Terje Hauge mente at han brukte armen i det forsøket. Det er australieren sterkt uenig i.

- Det er ikke til å tro at han blåste straffe. Jeg hadde tid til å dobbeltsjekke at ballen ikke skulle treffe armen. Den traff her, sier Wehrman til Romerikes Blad.

Og får støtte av Espen Søgård.

- Jeg så med en gang på Kaseys reaksjon at det ikke var hands. Hvorfor skulle han bruke armen i en situasjon som han hadde full kontroll på?

Odd - Viking 0-1

Viking vant for første gang på bortebane denne sesongen, og sikret seg poeng som blir særdeles viktig for dem i kampen mot å unngå nedrykk.

- Jeg er egentlig fornøyd med alt vi gjør i dag. Vi spiller bra. Det eneste jeg kan klage på er uttellingen. Vi bør strengt tatt score flere mål, sier trener Tom Nordlie ifølge Aftenbladet.no.

Andre resultater gikk også Vikings vei, og klubben er nå over streken - når tre serierunder gjenstår.

Samtidig ble Odd dratt nærmere nedrykksgjørma. De er nå bare fire poeng over kvalikplassen. Oddrane har bare tatt ett poeng på de fem siste kampene.

«Bare Sandefjord har tatt færre poeng enn Odd denne høsten. Kanskje ikke så rart når en forsvarsspiller fungerer som den mest giftige spissen,» skriver Varden, og tenker på Per Nilsson.

Ingen i Odd vil imidlertid snakke om nedrykk.

- Før kampen mente jeg vi var Royal League-kandidater. Og nå? Nå er vi middelhavsfarere, sier trener Gaute Larsen til Telemarksavisa.

DANIELS DOBBEL: To mål av Daniel Fredheim Holm og ett av Jan Derek Sørensen sikret Vålerenga-seier i Molde.
- IKKE STRAFFE: Kasey Wehrmann mente Sandefjord fikk et feilaktig idømt straffespark.
PAKKET INN: Viking vant for første gang på bortebane denne sesongen. Her pakkes Per Nilsson inn av Viking-gutta.
JUBLET FOR START: Kronprinsesse Mette-Marit og brødrene Per og Espen Høiby feirer en av Start-scoringene.
PUTTET IGJEN: Sigrud Rushfeldt scoret Tromsøs siste mål, rett før slutt.
KOM TIL KORT: Bengt Sæternes kunne snudd kampen, om han hadde truffet på rett side av stanga etter en time.
SUPERSPISSENE: Både Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson puttet mot Start, men det holdt bare til ett poeng.