Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Nå er vi oppe!

Spillerne tør ikke, Tom Nordlie tør ikke, men sju kamper før serieslutt åpner Erik Solér den verbale champagnen.

SANDEFJORD (Dagbladet): -  Vi er i Tippeligaen nå, det er det ingen tvil om. Vi har bare tapt to av 23 seriekamper, og da taper vi ikke resten. Det er bare å gratulere gutta med en fenomenal innsats, sier Start-manageren.

Etter en snau time av toppoppgjøret mot Sandefjord, banket Bala Garba inn kampens eneste mål, sitt ellevte for sesongen, og øket avstanden på 1. divisjonstabellen til 16 poeng.

Dermed kan bare tørr teori frata Start en plass i Tippeligaen neste år.

Og Solér blåser i teorien.

Forsterker laget

-  Vi har i dag et budsjett på 16- 17 millioner. Neste år havner vi nok på rundt 20, og med det budsjettet skal vi klare oss godt i Tippeligaen. Det bor utrolig mye godt i dette laget, men vi vil forsterke med tre- fire klassespillere - en i hvert ledd, sier Solér.

Start-manageren skjøt gullfuglen da han hentet Tom Nordlie til Kristiansand før sesongen. Etter gårsdagens seier ble Solér og Nordlie behørig hyllet av Start-fansen, men Nordlie svarte på hyllesten på sjeldent beskjedent vis.

-  Jeg jubler ikke før opprykket er helt klart, sier Tom Nordlie.

-  Men det er klart: vi skal drite oss bra ut hvis vi skal rote bort dette nå.

Klasseforskjell

Etter to tapte Tippeliga-kvalifiseringer med Sandefjord, og én med Vålerenga, er Nordlie lettet over å se Start på toppen av 1. divisjon.

-  Det føles utrolig godt akkurat nå. Samtidig vet jeg at vi som klubb har utrolig mye å gå på. Vi trener kanskje mest av alle, jeg har jobbet hardt for å skape en vinnerkultur.

For også Nordlie vet at Start-spillerne har vonde minner fra sitt forrige besøk blant de beste.

-  Disse gutta er blitt kastet egg på i 17. mai-toget etter tap for Mandalskameratene, de har rykket ned fra Tippeligaen med lavest poengsum - ever! Derfor er det stort å se hva de har prestert i år, sier han.

I går var ingen bedre enn banens minstemann: Fredrik Strømstad. Etterpå hyllet også han den aller største.

Kjedelig og nyttig

-  Med Nordlie har vi fått roller i laget, vi har fått inn samhandling offensivt. De lange øktene med terping på spillestil er nøkkelen til suksessen vår. Kjedelig trening, vil mange si. Men utrolig nyttig.

-  Oppe nå?

-  Jeg tror ikke at vi taper resten av kampene, men tar ingenting for gitt før det er helt klart, sier Strømstad.  Allerede søndag kan opprykket være sikret - også teoretisk. Dersom Start vinner sin kamp mot Moss, og Sandefjord taper mot Kongsvinger, sprettes korkene på den virkelige champagnen.

KAMPFAKTA

1. divisjon

Sandefjord- Start 0- 1 (0- 0). Mål: 0- 1 Bala Garba (58). Tilskuere: 1257

KLAR FOR TIPPELIGAEN: Med Garbas scoring kan bare teorien frata Start opprykket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling