Nå er vi rosa på ball

Dagbladet.no er Norges største sportsavis i rosa.

(Dagbladet.no): Se nøye på bakgrunnsfargen i denne artikkelen. Ser du det at den ikke er hvit?

Da Dagbladet.no lanserte nytt design i oktober i fjor, var rosa som signalfarge på sportsseksjonen vår en av nyhetene.

Et fargevalg som ikke gikk ubemerket hen hos enkelte av våre mer maskuline sportslesere, som spurte om fargevalget i et nettmøte i desember.

Svaret er ganske enkelt at rosa er fargen på papiret i internasjonale sportsaviser, som Aftonbladets bilag Sportbladet i Sverige.

Aller mest kjent er kanskje italienske La Gazzetta dello Sport, som har vært rosa nesten helt siden starten 3. april 1896. Avisa la kjapt om til dagens farge etter en kortvarig flørt med lysegrønt papir.

På toppen av dette ansatte avisa Antonio Di Rosa til sjefredaktør sist høst.

Også på internett er rosa en sportsfarge. Sjekk ut Pink Football (Storbritannia) som serverer en salig blanding av ferske sportsnyheter og sladder om The Beckhams.

Rumenske Gazeta Sporturilor er kanskje mer for de spesielt interesserte og språkmektige blant oss.

GLADE I ROSA: Dan Eggen og lagkameratene i Alaves feirer mål mot Inter Milan i Uefa-cupen i 2001. Foto: AP/Scanpix
GLADE I ROSA: Dan Eggen og lagkameratene i Alaves feirer mål mot Inter Milan i Uefa-cupen i 2001. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Fra og med i dag er vi også et fullverdig medlem av det rosa sportsselskapet, med rosa bakgrunn i tillegg til rosa vignetter og menyer på sporten.

Fargen rosa representerer ofte det romantiske. På de rosa sportssidene til Dagbladet.no vil vi fortsette å sette følelsene i sving rundt klubbene og utøverne i våre leseres hjerter.

• Noe av engasjementet kan du oppleve på en annen av våre nyheter på sportssidene: Følg med på fotballbloggen!

ROSA SPORT: Dagbladet.nos utviklingssjef Ann Baekken og sportssjef Gorm Singsaas Andresen stiller i rosa for anledningen.