FIKK REVANSJ: Thomas Müeller og Mezut Özil utklasset England. Førstnevnte mener seieren var en passelig revansj for Geoff Hursts godkjente mål i 1966. Foto: AFP:
FIKK REVANSJ: Thomas Müeller og Mezut Özil utklasset England. Førstnevnte mener seieren var en passelig revansj for Geoff Hursts godkjente mål i 1966. Foto: AFP:Vis mer

- Nå er vi skuls for det som skjedde i 1966

Lampard-bortdømming er revansj, mener Müller.

|||Tysklands tomålsscorer Thomas Müller mener at Frank Lampards bortdømte scoring er revansj for en 44 år gammel urett. — Nå er vi skuls for det som skjedde på Wembley i 1966, sa Bayern München-spissen etter 4-1-seieren over England søndag. Müller ble født 23 år etter VM-finalen i 1966, men som alle tyskere er han oppvokst med kunnskapen om at et «Wembley-mål» er et mål som blir godkjent selv om ballen ikke har vært inne. Det etter at Geoff Hurst fikk godkjent Englands tredje og avgjørende scoring i 4-2-seieren over Vest-Tyskland i VM-finalen i 1966 med et skudd som traff tverrligger og strek før ballen spratt ut. Søndag var ballen uomtvistelig inne, men dommerne så det ikke.

Som fortjent, mener Müller etter at Tyskland for sjette gang siden 1966 sendte England ut av EM eller VM.
- Verdensklasse
 Tysklands hengende spiss Mesut Özil var med på å gi England en fotballeksjon søndag.

- Dette var verdensklasse, sa han etterpå.

- Jeg er svært stolt av hele laget. Vi ga gass allerede fra første minutt, og vi har vist at vi kan oppnå hva som helst når alle jobber for hverandre, sa Werder Bremen-spilleren.

- Det spiller ingen rolle hvem vi møter, vi vil videre uansett. Drømmen vår er VM-gull, og da må vi slå alle.

Özil var i likhet med Bastian Schweinsteiger og Jerome Boateng erklært usikre på grunn av skade, men alle tre spilte fra start.

- Vi hadde en god taktikk, og alle bidro til å gjennomføre den. Vi sto godt i presset og skaffet oss gode muligheter ved å vinne ballen gunstig. Selvsagt gir dette oss selvtillit, sa Schweinsteiger.

Thomas Müller ble kåret til kampens spiller etter å ha kontret inn de to målene som punkterte kampen i annen omgang.

- Ved 3-1-målet hadde jeg flaks. Heldigvis bestemte jeg meg for å skyte i nærmeste hjørne, for keeper kastet seg mot det andre, sa Müller.

Tyskerne fikk ros også fra vanligvis svært kritiske Franz Beckenbauer, mannen som var henholdsvis kaptein (1974) og landslagssjef (1990) ved landets to siste VM-titler.

- Laget vårt var ganske enkelt bedre enn England på alle områder. På forhånd tenkte jeg at det ville bli en tett kamp, men de spilte dem ut. Det laget «Jogi» Löw har bygget lar seg absolutt se, sa «keiseren».

Klose rundet 50
Miroslav Klose scoret sitt 50. landslagsmål for Tyskland da England ble slått i VMs åttedelsfinale søndag.

Bare Gerd Müller har passert den milepælen før ham. «Der Bomber» stoppet først på 68 mål (på 62 kamper). Klose rundet 50 i sin 99. landskamp. — I dag var vi aggressive fra første minutt, ikke som mot Ghana da taktikken ikke ble omsatt i handling. Vi viste at vi er et klasselag og vant fullt fortjent, sa Klose, som er oppe i 12 mål i VM-sluttspill. — Vi har hele tiden sagt at målet vårt er minst semifinale, og det står vi på, sa Klose. Fortsetter han å score, kan han ta VM-rekorden til Ronaldo på 15 mål og kopiere Müller som ble matchvinner i VM-finalen i 1974 (med sitt 14. VM-mål).

(NTB)  

50 LANDSLAGSMÅL: Miroslav KLose. Foto: Jon Hrusa / EPA.
50 LANDSLAGSMÅL: Miroslav KLose. Foto: Jon Hrusa / EPA. Vis mer