ENDELIG FERDIG: Slik så Arena Corinthians ut rett før VM-starten i fjor. Nå er anlegget ferdig, nesten et år etter åpningskampen i VM mellom Brasil og Kroatia samme sted. Foto: AFP / Miguel SCHINCARIOL / NTB Scanpix
ENDELIG FERDIG: Slik så Arena Corinthians ut rett før VM-starten i fjor. Nå er anlegget ferdig, nesten et år etter åpningskampen i VM mellom Brasil og Kroatia samme sted. Foto: AFP / Miguel SCHINCARIOL / NTB ScanpixVis mer

Nå er VM-anleggene i Brasil ferdige - elleve måneder etter åpningskampen

Skaper fortsatt trøbbel.

(Dagbladet): De siste stadionanleggene som ble brukt under fotball-VM i Brasil er endelig ferdige, nesten elleve måneder - eller 326 dager - etter at mesterskapet startet, melder BBC.

Itaquerao stadion i Sao Paulo og Arena da Baixada i Curitiba har akkurat blitt ferdige, slik man opprinnelig hadde sett for seg anleggene.

Begge stadionene ble brukt under VM selv om de ikke var helt ferdige, men da fant man måter å bruke dem på som ikke utgjorde et problem.

Ventet med bevegelig tak På Arena da Baixada var det planlagt et bevegelig tak, men det er først montert nå. Rett før VM ble det utsatt av sikkerhetshensyn.

Brasil brukte tre milliarder dollar (cirka 22,8 milliarder kroner) på stadionanleggene i forbindelse med sist års VM. Før mesterskapet i fjor var det en rekke protester på grunn av den vanvittige prislappen.

Itaquerao stadion, eller Arena Corinthians, som den også er kjent for, har først nå fått satt inn glasspaneler i takstrukturen.

Tjener ikke penger Storklubben Corinthians eier stadionet i Sao Paulo, men tjener ikke noe på overskuddet etter billettsalget fordi de overskytende pengene er blitt brukt til å betale for ferdigstillelsen av anlegget.

Rio de Janeiro-klubben Flamengo har nesten det samme problemet. Klubben tjener svært lite på billettsalget til kampene på Maracana fordi mesteparten av inntektene - ifølge kontrakten - går til eierne av stadion.