Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er Wimbledon-sjefen lei av jentenes stønning

Hun på bildet er en av verstingene.

HØYLYDT: Noen idrettsforskere mener stønning kan hjelpe tennisspillere til å prestere bedre. Wimbledon-sjef Ian Ritchie er imidlertid lei av Victoria Azarenka og de andre stønnedronningene.Foto: SCANPIX/AFP/LEON NEAL
HØYLYDT: Noen idrettsforskere mener stønning kan hjelpe tennisspillere til å prestere bedre. Wimbledon-sjef Ian Ritchie er imidlertid lei av Victoria Azarenka og de andre stønnedronningene.Foto: SCANPIX/AFP/LEON NEAL Vis mer

(Dagbladet): Wimbledon-turneringen er godt i gang, men sjefen for tennisfesten har allerede latt seg irritere av en ting: Kvinnenes høylydte stønning på banen.

Hviterussiske Victoria Azarenka ble målt til 95 desibel under sin åpningskamp mot Magdalena Rybarikova, og Ian Ritchie mener det snart er på tide å sette en stopper for utbruddene.

- Spillerne har muligheten til å klage, dersom en spiller stønner for høyt og det er distraherende. Da kan de klage til dommeren, sier Ritchie til Telegraph.

- Vi har diskutert det med tour-ledelsen, og vi mener det vil hjelpe å redusere mengden stønning. Vi er bare en av turneringene, men vi har gjort synet vårt på dette klart, sier han.

Fødsel
Under Australian Open i januar var tennisstjernen Andy Murray en av dem som reagerte på sine kvinnelige kolleger, spesielt etter at Venus Williams hadde slått ut Sandra Zahlahova.

- Jeg har aldri hørt så høy lyd i en tenniskamp. Jeg skrudde på og trodde noen var midt i en fødsel, skrev Murray påTwitter, og fikk støtte av lagkamerat Ross Hutchins:

- Hva er det Venus driver med utpå der. Hun lager lyder jeg ikke trodde var mulige, og faller nesten overende med skade etter hvert eneste poeng.

Liker det dårlig
Wimbledon-boss Ian Ritchie mener mange av jentene har blitt oppdratt dårlig.

- Jeg tror det er et utdanningsproblem hos yngre spillere. Og spør du om hva jeg får mest brev om, så er stønning høyt på lista. Folk liker det dårlig, sier han.

Russiske Maria Sjarapovas lydnivå har blitt målt til rundt 101 desibel, omtrent tilsvarende lyden av politisirener.

I 2009 fikk hun Wimbledon-publikummet mot seg da hun stønnet seg ut av andrerundekampen mot argentinske Gisela Dulko.