Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå får du se brølerne på storskjerm

Regelendring fra Tippeligaen 2013.

RØDT KORT?: Vålerengas Fegor Ogude hadde allerede gult da han satte inn denne taklingen på RBKs Daniel Fredheim Holm på Ullevaal i fjor. Ogude fikk fortsette kampen og tilskuerne fikk ikke se reprisen. En regelendring medfører at du fra denne sesongen vil få se også de kontroversielle situasjonene i reprise på storskjerm. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
RØDT KORT?: Vålerengas Fegor Ogude hadde allerede gult da han satte inn denne taklingen på RBKs Daniel Fredheim Holm på Ullevaal i fjor. Ogude fikk fortsette kampen og tilskuerne fikk ikke se reprisen. En regelendring medfører at du fra denne sesongen vil få se også de kontroversielle situasjonene i reprise på storskjerm. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foran kommende sesong gjør administrasjonen i Norges Fotballforbund en regelendring når det gjelder bruken av storskjerm på arenaene.

Positiv respons
Fram til nå har ikke klubbene fått sende repriser av kontroversielle situasjoner.

Men når sesongen sparkes i gang 17. mars, vil hendelser som røde kort, straffespark og annullerte mål kunne vises om igjen på storskjemene.

- Det har vært mye fram og tilbake med denne regelen de siste årene, men nå er det gjort en presisering i ordlyden slik at klubbene kan vise disse situasjonene i reprise opptil én gang, sier kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, til Dagbladet.

Klubbene ble informert om regelendringen på et møte etter jul, og det ble godt mottatt.

- Dette er i samsvar med hva klubbene ønsker, og jeg tror de er veldig glade for det, legger Graff til.

Redaktøransvar
Den nye ordlyden i regelverket er som følger:

"Repriser av mål og andre positive hendelser kan vises i den utstrekning det finnes hensiktsmessig og forsvarlig. Andre hendelser i kampen kan kun vises i reprise én gang umiddelbart etter hendelsen, og kan ikke repeteres etter dette. Repriser skal vises uten lyd". 

- Dette øker publikumsopplevelsen, og vi håper det vil trekke flere til stadion, forklarer kommunikasjonsdirektøren.

- Når det er storskjermer der er det viktig å hente ut potensialet og bruke disse i større grad.

Graff mener klubbene i dag også har bedre ferdigheter på den tekniske biten, og dermed er i stand til å kontrollere bruken.

- Vi mener det er trygt å gi dem denne muligheten nå. De er vant til å redigere og skal ha kontroll, slik at det ikke blir flere repriser enn den ene. Det er fremdeles et redaktøransvar her.

Imøtekommer klubbene
Hva med dommerne? Øker dette presset på dem?

- Det kan oppstå situasjoner der dette er en utfordring for dommerne, men det er et press vi mener dommere på toppnivå er i stand til å takle. Det vil alltid kunne være kryssende interesser mellom det kommersielle tilbudet og andre interesser, men denne endringen tror vi alle klarer å håndtere.

Dommersjef i NFF, Rune Pedersen, sier dommerstanden i utgangspunktet ønsker en mer restriktiv linje, men at de nå er klare til å imøtekomme klubbene.

- Det er klart dette er noe vi i utgangspunktet ikke har ønsket. Men det er en sak som måtte komme og vi tror det skal gå helt fint, sier Pedersen.

ENDRER REGLENE: Kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, sier endringen er et grep for å øke publikumsopplevelsen. Her fra landslagets treningstur til Sør-Afrika forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ENDRER REGLENE: Kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, sier endringen er et grep for å øke publikumsopplevelsen. Her fra landslagets treningstur til Sør-Afrika forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!