Nå får EM-dommerne gjennomgå

- Beskytter de store nasjonene, sier skuffede landslagstrenere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går var nordmannen Terje Hauge i sentrum av all oppmerksomheten etter å ha gitt Russlands keeper marsjordre mot Portugal.

I dag lar den sveitsiske landslagssjefen vreden går ut over den russiske EM-dommeren Valentin Ivanov. Seveitseren Bernt Haas fikk rødt kort etter en drøy time av kampen mot England.

- Det er andre gangen vi har vært nødt til å fullføre med bare ti mann, sier Jakob Kuhn til BBC.

Beskytter de store

Mot Kroatia var det midtbanedirigenten Johann Vogel som måtte gå tidlig i dusjen. Kuhn mener dommerne gir de store nasjonene for mange fordeler i mesterskapet.

- Alle så at det var et frispark til Patrick Müller før Englands andre mål. Jeg hadde foretrukket å spille 11 mot 11, framfør 10 mot 12, raser Kuhn.

Også Kroatias trener, Otto Baric, mener dommerne gir de store nasjonene fordeler. I går mener han Kroatia fikk lide for det mot de regjerende europamestrene.

Mange kort

- Jeg mener begge målene kom etter ulovligheter som ikke ble straffet, sier Baric, og refererer blant annet til den åpenbare handsen før David Trezeguet utlignet for Frankrike.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.