Nå får fotballen fem dommere

Måldommerne kommer til høsten.

STOLPEDOMMER: En ekstra dommer følger her med fra dødlinja, under U19-kampen mellom Kypros og Tsjekkia i fjor høst. Foto: REUTERS
STOLPEDOMMER: En ekstra dommer følger her med fra dødlinja, under U19-kampen mellom Kypros og Tsjekkia i fjor høst. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no) Fifa og Uefa håper at to ekstra dommeren kan sørge for at tvilstilfellene i fotballen får en mer rettferdig skjebne og at debatten om videodømming derfor kan legges på is.

Fifa-president Sepp Blatter sa søndag kveld at det er besluttet at Europa League (gamle Uefa-cupen) skal være en testarena, melder nyhetsbyrået Associated Press.

I tillegg til hoveddommeren og hans to linjemenn skal nå to dommere plasseres på dødlinja, rett ved mål. De vil kommunisere med resten av dommerteamet med med mikrofon og plugger i ørene.

Preventiv effektAllerede i fjor testet Uefa det nye opplegget, da forbundet plasserte ut måldommere i U19-kvalifiseringskamper i Slovenia, Ungarn og Kypros. Det var en så stor suksess at det nå er bestemt at det skal testes ut på et enda høyere nivå.

Ifølge Uefa fikk dommerne et bedre grunnlag for å ta sine avgjørelser, i tillegg til at de to ekstra dommerne virket preventivt. Konklusjonen fra de første testkampene var at spillerne var mer forsiktige med å holde i trøya på dødballer og det var mindre skuespill i feltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer