Nå får hun sjansen til å konkurrere med gutta i Formel 1

Kan bli første kvinne i sporten på 21 år.

 ET SKRITT BAK:  Testsjåfør Susie Wolff får nå muligheten til å vise seg fram. Her  Pastor Maldonado (t.v.) og  Valtteri Bottas  Foto: Fadi Al-Assaad / REUTERS/ NTB Scanpix
ET SKRITT BAK: Testsjåfør Susie Wolff får nå muligheten til å vise seg fram. Her Pastor Maldonado (t.v.) og Valtteri Bottas Foto: Fadi Al-Assaad / REUTERS/ NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Susie Wolff kan skape Formel 1-historie. 30-åringen fra Skottland kan bli den første kvinnen som er med i motorsportens gjeveste konkurranse på 21 år.

Jobber i teamet Til daglig jobber Wolff som prøvekjører for storlaget Williams. Nå får hun muligheten til å vise fram sine ferdigheter på den legendariske Silverstone-banen i neste uke.

30-åringen er tatt ut til et prøvedag på banen sammen med to andre fra teamet. Imponerer hun nok der, kan Wolff få en kontrakt med et team.

- Jeg er klar over at jeg må prestere. Men jeg ville ikke vært her om jeg ikke trodde jeg var rask nok, sier hun til Telegraph.

Den 30-år gamle kvinnen fra Skottland har planer om å kapre rollen som den største attraksjonen i Formel 1-sirkuset.

- Jeg vil bli den beste. Men jeg kan ikke løpe før jeg har lært å gå. Jeg må få mer tid på banen. Jeg frykter at jeg ikke er klar for muligheten. Den kommer bare én gang. Er du ikke god nok, får du aldri en ny sjanse, sier hun til avisa.

Få kvinner
Det har ikke vært flust med kvinner bak Formel 1-rattet opp gjennom historien. Italienske Giovanna Amati greide ikke å kvalifisere seg da hun fikk  sjansen i 1992.

På 70-tallet kjørte italienske Lella Lombardi 12 løp. Hun er den eneste kvinnen som har kommet blant de seks beste i historien.