NYE DRAKTER OG NYE REGLER: Skottland-kaptein Darren Fletcher og keeper Craig Gordon viste fram landslagets nye trøyer i dag. I morgen spiller Skottland privatkampe mot Tsjekkia. Foto: REUTERS/David Moir
NYE DRAKTER OG NYE REGLER: Skottland-kaptein Darren Fletcher og keeper Craig Gordon viste fram landslagets nye trøyer i dag. I morgen spiller Skottland privatkampe mot Tsjekkia. Foto: REUTERS/David MoirVis mer

Nå får ikke Skottland-gutta drikke lenger

Null alkohol på landslagstur.

||| (Dagbladet): Da Skottland møtte Norge i Oslo i august i fjor fikk spillerne et midlertidig forbud mot å røre alkohol.

Nå er forbudet blitt permanent, under Skottlands nye landslagssjef Craig Levin.

Kanskje like greit, etter at landslagets kaptein og keeper ble funnet kraftig beruset i baren på spillerhotellet i Loch Lomond - langt utpå formiddagen dagen etter kamp mot Nederland i april 2009.

Nå blir det ikke et lite glass rødvin til maten engang, bekrefter Manchester Uniteds Darren Fletcher foran Skottlands møte med Tsjekkia i morgen kveld.

- Manageren regner med at vi er profesjonelle mens vi er her, og det blir ingen alkohol. Spillerne må følge reglene. Hvis noen bryter reglene så vet de at det får konsekvenser, sier Skottland-kaptein Fletcher til Daily Telegraph.

Fletcher er selv avholdsmann og forteller at det heller ikke ble noen stor fest med alkohol etter Uniteds seier i ligacupfinalen søndag.

- Det var ingen fest, vi dro alle til våre landslag. Det er slik det er, vi har en jobb å gjøre for våre nasjoner. Det var litt feiring i garderoben, så dro alle til hvert til sitt land, sier midtbanespilleren.

Kaptein Barry Ferguson og keeper Alan McGregor ble utstengt fra landslaget i fjor, men ikke bare for drikkingen. Duoen satt på tribunen mot Island og gjorde støtende fingerbevegelser som tv-kameraene fanget opp.

Med Levein er begge to ønsket tilbake på landslaget, hvis de vil og er gode nok.

- Vi har en ny manger og det betyr en ny start. Vi må bare lære av det som har skjedd i fortida, og lære av det, sier Fletcher.

Levin bekrefter at det nå er drikkeforbud på landslaget, på samme måte som i klubbene han har trent.

- Vi er her for å spille fotball. Så vidt jeg vet er det ikke veldig bra å drikke alkohol som oppladning til en kamp. Jeg kan ikke se at dette er en stor greie, sier Skottland-sjefen.

SKAL SPILLE, IKKE DRIKKE: Skottland-sjef Craig Levein mener det bare er sunn fornuft å holde seg helt unna alkohol i forbindelse med landskamper. Foto: REUTERS/David Moir
SKAL SPILLE, IKKE DRIKKE: Skottland-sjef Craig Levein mener det bare er sunn fornuft å holde seg helt unna alkohol i forbindelse med landskamper. Foto: REUTERS/David Moir Vis mer