Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Nå får jeg råd til julegaver

Kristin Størmer Steiras (23) nærmeste kan vente seg noe ekstra fint til jul. For det er greit å skeie litt ut i shoppingveien etter gjennombrudd med 2.-plass og 50 000 på konto.

RAMSAU (Dagbladet): Finnmarkingen har lenge vært «ung og lovende». Sist vinter hadde hun flere plasseringer blant de ti beste. Målet i vinter var å forbedre seg. I går smalt det endelig til. Andreplass i et skøyterenn for ei norsk jente er rett og slett strålende.

-  Fryktelig moro. Selvsagt er det gøy, sier Størmer Steira, like blid som hun er stolt.Begge deler med god grunn.

Greit nok at verken Bjørgen eller Neumanova gikk i går. Det spiller ikke så stor rolle, Kristins aggressive og knallharde løp var verdt både plasseringen og pengene.

-  Skigåinga har ikke akkurat gjort meg rik, sier hun lakonisk.

Nyttig -  Så den sjekken dette førte med seg, var hjertelig velkommen. At den kom rett før jul, gjorde heller ingenting, sier hun.Pengene er en ting, gleden over å lykkes etter år med trening er noe helt annet.

-  Jeg er fortsatt ung som skiløper. Derfor er det ekstra gledelig å få til noe sånt nå. Jeg hadde ikke regnet med at det skulle komme så raskt. Hadde sett for meg en lang vei mot toppen. Og jeg vet jeg har langt å gå ennå, men klart dette inspirerer voldsomt til å stå på videre.

Kristin, som er samboende i Drøbak, har i det hele tatt flust av inspirasjonskilder.

Inspirert-  Å være på lag med Marit Bjørgen er en inspirasjon i seg selv. Det hun har fått til, er helt rått. Klart det hjelper oss andre unge opp og fram, sier Kristin til Dagbladet.

Med Størmer Steiras plassering i går har trener Svein Tore Samdal etter hvert klart å bygge opp et kjempelag der det mest gledelige er jentenes alder.Både Bjørgen, Størmer Steira og Ella Gjømle har mange år foran seg.

-  Jeg gleder meg til fortsettelsen, det er bare gøy å være norsk kvinnelig landslagsløper for tida, sier hun.

SØLV ER IKKE NEDERLAG: Kristin Størmer Steiras (23) gliste etter 2.-plassen på 30 km i Ramsau i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media