VERSTINGEN. Nå får Nick Kyrgios gode råd fra en annen versting. Den tidligere australske cricketspilleren Shane Warne har engasjert seg i oppførselen til sin landsmann. Foto: USA TODAY Sports/Reuters/NTB Scanpix.
VERSTINGEN. Nå får Nick Kyrgios gode råd fra en annen versting. Den tidligere australske cricketspilleren Shane Warne har engasjert seg i oppførselen til sin landsmann. Foto: USA TODAY Sports/Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Nå får Kyrgios gode råd fra en annen versting

- Vær så snill. Ikke kast bort talentet ditt.

(Dagbladet): Nå får tennisens versting Nick Kyrgios gode råd fra en annen versting i en annen idrett.

En av historiens beste australske cricketspillere Shane Warne har en smørbrødliste bestående av større eller mindre skandaler i sporten. Han ble blant annet utestengt for bruk av et vanndrivende middel i 2003 og kom tilbake i sporten igjen året etter. Han la opp i 2006.

Her er noe av det han er tatt for:

Han skal ha solgt opplysninger til en bookmaker i 1998.

Han ble bøtelagt og utestengt i to måneder i 1999 for nedsettende uttalelser om en annen spiller.

I 2003 ble han sendt hjem dagen før starten  av World Cup for å ha inntatt et forbudt vanndrivende middel. Han skal ha forsøkt å bagatellisere det ved at det kun var snakk om en tablett, som han hadde fått av sin mor for å kunne spille best mulig. Han ble utestengt i et år.

Det er også godt med kvinnehistorier i livet til Shane Warne. I 2000 mistet han vise-kapteinsvervet fordi han skal ha skrevet erotiske meldinger til en britisk sykepleierske.

Nå snakker han fra erfaring og gir sine beste råd til landsmannen Nick Kyrgios, som den siste tiden har pådratt seg et stempel som tennisens «bad boy».

Dette melder CNN.

Det tok av for alvor i august, da Kyrgios sa følgende til motstanderen Stan Wawrinska under en kamp i Montreal:

«Jeg beklager å si det kamerat, men Kokkinakis har hatt sex med dama di.»

Kyrgios har fått massiv kritikk av flere profilerte tennistopper, blant andre fra Roger Federer og Rafael Nadal.

Kyrgios ble sendt på hodet ut og hjem fra US Open i første runde. Han oppførte seg høyst merkelig underveis i kampen mot Andy Murray. Han hadde tilsynelatende store problemer med å holde seg våken mellom settene.

Og han fikk en ordentlig skyllebøtte av tennislegenden John McEnroe, da han returnerte en enkel ball mellom beina. I stedet for å forsøke å vinne ballen og poenget.

Han er også beskyldt for å ha tapt kamper med vilje.

Shane Warne skriver på twitter at nå går det på tålmodigheten løs.

«Vi gjør alle feil, men det er måten vi lærer av det på som viser vår karakter», skriver Warne videre.

Og han fortsetter:

Vi vet alle at du bare er 20 år og du har mye å lære, kamerat. Men vær så snill, ikke kast bort talentet ditt. Jeg tror på deg. Nå er det på tide å vise det, avslutter Shane Warne.

VERSTING. Shane Warne har en liste over mindre og større skandaler. Nå gir han gode råd til Nick Kyrgios. Foto: Reuters/NTB Scanpix.
VERSTING. Shane Warne har en liste over mindre og større skandaler. Nå gir han gode råd til Nick Kyrgios. Foto: Reuters/NTB Scanpix. Vis mer