Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå får Malin (26) endelig konkurrere igjen: - Det har vært en tøff tid

Får travlisensen tilbake 1. januar.

ENDELIG I SITT ESS: Malin Berås er snart tilbake på hesteryggen eller i en sulky nær deg. Foto: Privat
ENDELIG I SITT ESS: Malin Berås er snart tilbake på hesteryggen eller i en sulky nær deg. Foto: Privat Vis mer

(Dagbladet): Hestesport-profil og montérytter Malin Berås (26) måtte i fjor gi seg som rytter og kusk i Norge. Det Norske Travselskap (DNT) truet med å inndra lisensen hennes grunnet samarbeidet med spillselskapet Leo Vegas. Trusselen førte til at Berås selv valgte å levere inn lisensen.

I dag kom DNT med en pressmelding for å informere om at Malin Berås nå kan få tilbake lisensen (se hele pressemeldingen i egen faktaboks). Det melder trav24.no. Hovedgrunnen er at hun sa opp jobben som ambassadør for spillselskapet august i år.

- Jeg er kjempeglad. Det må jeg si, sier Berås til Dagbladet.

God dialog Hun har vært i møte med DNT, og forteller at de har en bra dialog. Hun angrer ikke på at hun tok jobben som ambassadør, selv om hun ble tvunget av hesteryggen for en periode.

- Jeg angrer ikke på noe, jeg er bare glad at jeg får lisensen tilbake og at ingen parter er sure. Det bli en fin slutt på alt, sier Berås.

- Hvordan har det vært å være borte fra travbanen?

- Det har vært en veldig tøff tid. Jeg er jo et konkurransemenneske. Det har vært veldig tøft, sier Berås.

Det var savnet av hestesporten som fikk henne til å slutte i spillselskapet.

- Ja. Det var det rett og slett. Det har vært et savn det å konkurrere og bare det å være i banen og på hesteryggen. Det savnet der ble for stort. Jeg er født og oppvokst på hesteryggen. Det er der jeg hører hjemme. Det har vært et kjempelærerikt år. Jeg har jo opplevd kjempemasse, så jeg er veldig takknemlig og glad for det. Men det er i travsporten jeg hører hjemme, sier Berås.

Prøveløp gjenstår Nå har hun tatt alle fysiske tester, og det er et prøveløp som gjenstår før hun igjen kan konkurrere i banen. Hun kan meldes på hest fra 1. januar.

Malin holder nå på med sin trenerlisens ved Norsk Hestesenter på Starum.

- Det går veldig bra. Det er jo en omstilling å komme på skolebenken. Men det går bra. Et lærerikt år og det går mye i hest. Det er det jeg liker å jobbe med, sier Berås.

- Får vi se en fremtidig hestetrener som heter Malin Berås?

- Ja, jeg håper jeg kan starte opp en gang. Vi får se hvordan det blir når jeg er ferdig, hvilke tilbud som står og slike ting. Jeg er ung. Det er mulig jeg jobber litt, jeg får se. Jeg får holde den døra åpen. Det er mye som kan skje på et år. Det har jeg opplevd. Vi tar det som det kommer, sier Berås, som er ferdig på skolen i mai.

Nå retter hun fokus mot å bli landschampion for montéryttere.

- Målet er å bli beste rytter i Norge. Det krever jo litt, men jeg håper selvfølgelig jeg kan kjempe om en pallplass. Jeg syns rytterne har blitt flinkere og utviklet seg bra. Konkurransen er ganske tøff, men det skal jeg ta, sier en selvsikker Berås.

Hun skal ha praksisperioden hos Stall Frode Hamre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media