Nå får også kvinner all star-kamp

De beste ishockeyherrene i NHL har spilt all star-kamp siden 1947. Omsider får også kvinnene i NWHL og CWHL sin «stjernekamp».

STJERNE: Kendall Coyne. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Kendall Coyne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Intensjonen her er å gi disse elitespillerne det forumet de har gjort seg fortjent til, sier NHL-sjefen Steve Mayer til den nordamerikanske ligaens nettsted.

NHL kunngjorde natt til torsdag norsk tid at det innføres en all star-kamp i tre mot tre-format for kvinnene i forbindelse med ligaens all star-helg i St. Louis 24. og 25. januar. Det er snakk om en kamp på 20 minutter der de ti av de beste kvinnespillerne fra Canada møter de ti beste fra USA.

– Det er spennende for oss å kunne gi dem dette øyeblikket. Dette er en meningsfylt begivenhet som sendes på nasjonalt TV. Ikke bare skal de spille foran 20.000 tilskuere, men også foran 40 av de største spillerne i NHL. Vi er helt sikre på at de kommer til å vise seg fram på en flott måte, sier Mayer.

Vokser

Kvinnekampen blir en del av det såkalte NHL all star skills competition, som arrangeres før selve all star-kampen for de største stjernene fra NHL.

I fjor var fire kvinner med og viste fram tekniske ferdigheter under all star-helgen, men de fikk ikke spille noen egen kamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer