Nå får Petter Northug også klesavtale med Bjørn Dæhlie

Vraker Swix for å få lov til å selge klær.

IKKE MER SWIX: Petter Northug har inngått avtale med Bjørn Dæhlie.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
IKKE MER SWIX: Petter Northug har inngått avtale med Bjørn Dæhlie.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Norges Skiforbund og Petter Northug har forhandlet i månedsvis om avtalen som gir Petter lov til å gå verdenscup for Norge de tre neste sesongene

Et av ankepunktene til forbundet har vært Northugs kommersielle ambisjoner utenfor forbundsdrakta, deriblant hans kleskolleksjon. 

Nå løser det seg ved at Active Brands, selskapet som er landslagets klessponsor, inngår et samarbeid med Northg. 

«Active Brands har gjennom merkevaren Bjørn Dæhlie inngått en klesavtale med Petter Northug jr.Avtalen strekker seg over tre år og bidrar dermed til den langsiktigheten både Bjørn Dæhlie og PetterNorthug jr. har ønsket», skriver Active Brands i en pressemelding.

Fornøyde partnere Northug har fram til nå hatt Swix som produsent av ski- og treningsklærne med Petters logo på. Det blir det nå slutt på, noe Active Brands naturlig nok er godt fornøyd med. 

- Merkevaren Bjørn Dæhlie har en ambisjon om å bli verdens ledende innen bekledning og utstyr til langrennsløpere og da er det helt rått å få Petter med på laget, sier Director Nordic i Active Brands, Øystein Bråta, i pressemeldingen.

Avtalen gir samtidig Northug rett til å selge kleskolleksjonen sin gjennom hele året. Der Petters landslagsavtale fram til nå har hatt store begrensninger på hva han kan promotere og selge i sesongen, gir avtalen med Active Brands Petter og Coop mulighet til å fronte Petters egen kleskolleksjon gjennom hele året.

Langsiktig avtale For også Petters private hovedsponsor, Coop, skal selge Northug-klær gjennom sesongen. Dermed får også samvirkelaget mer effekt av millionene de sponser Petter med.

- Vi har hatt gode samtaler med Dæhlie og er svært fornøyd med å lande en avtale som er langsiktig og god for begge parter, sier Petter Northugs manager Are Sørum Langås, i pressmeldingen.

Avtalen med Active Brands har samme varighet som landslagsavtalen Northug har med skiforbundet.