Wayne Rooney, Manchester United:

Nå får Rooney kritikk for «alt» han gjør: - Jeg kan ikke tro at han ga bort straffesparket

Han har ikke scoret siden august, og har vært vraket flere ganger. Nå får han kritikk for ikke å ville score.

FÅR KRITIKK: Wayne Rooney har skapt mange overskrifter denne sesongen etter noe svake prestasjoner. Her fra kampen mot Southampton i august. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF
FÅR KRITIKK: Wayne Rooney har skapt mange overskrifter denne sesongen etter noe svake prestasjoner. Her fra kampen mot Southampton i august. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFFVis mer

(Dagbladet): Wayne Rooney (30) opplevde enorm suksess for England under EM i 2004, og ble så attraktiv at han ble overøst med tilbud etter mesterskapet.

Til slutt valgte han å forlate Everton til fordel for Manchester United samme år, der han først skrev under en seksårskontrakt. Siden har han vært i klubben, der han har scoret 246 mål på 532 kamper i United-drakta, kun tre mål bak Sir Bobby Charlton på scoringslista.

Men i år har det ikke vært helt smertefritt for spissen. Han har fått kritikk for sitt spill for Manchester United, men også på landslaget. I tillegg har han blitt vraket. Sist i kampen mot Leicester, men han ble også hvilt i Europa League-kampen mot Feyenoord.

- Han var desperat

I går tok den engelske storklubben i mot Fenerbahçe i europaligaen, en kamp som endte 4-1 etter blant annet to Paul Pogba-scoringer. Én av scoringene var på straffespark, en jobb Wayne Rooney vanligvis har for laget.

- Jeg spurte om jeg kunne ta det og han sa «ja». Jeg er veldig glad for at jeg scoret. Stor respekt til en spiller som Rooney som lot meg ta straffesparket, sa Pogba etter kampen.

Ofte får de vanlige straffetakerne skryt for å la noen andre ta straffesparket. Men det er denne gesten somRooney i dag får kritikk for. Og det er ikke hvem som helst som har uttalt seg til BT Sport.

- Jeg husker da han var yngre. Han var «frekk», ønsket å score. Han var desperat. Hvis han får en straffe skal han være klar for å ta den, og jeg kan ikke tro at han ga det bort, sier Rooneys tidligere lagkamerat, Michael Owen, i en artikkel gjengitt av Independent.

- Det plager meg

Rooney så i går ut til å være klar til å ta straffesparket, før han ga bort ballen til Pogba. Det var dette som fikk Owen til å reagere.

- Det plager meg en del, må jeg si. For tolv år siden spilte denne unge karen mot Fenerbahçe. Hans første kamp noensinne for Manchester United (ekstern lenke), og han dro ballen ut av hendene på Ryan Giggs. Han var hoven mot seniorspillerne, og så gikk han ut og scoret et hat-trick, sier Owen.

Han mener en kaptein ikke skal være en dyptliggende spiss, en rolle Rooney har fått med tiden, fordi 30-åringen er en målscorer.

- Han må være en målscorer. Han er den bak Sir Bobby Charlton på scoringslista i United.