Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå får verdensmesteren ha kjæreste

Eksen ble kastet ut av landslaget.

FIKK JENTA OG VM-TITTELEN: Wang Hao er innvilget kjæreste på det kinesiske landslaget. Her vinner han VM-tittelen i bordtennis i mai. Foto: AP/Itsuo Inouye
FIKK JENTA OG VM-TITTELEN: Wang Hao er innvilget kjæreste på det kinesiske landslaget. Her vinner han VM-tittelen i bordtennis i mai. Foto: AP/Itsuo Inouye Vis mer

(Dagbladet.no): Det er nye tider i Kina, også for bordtennisspillerne.

Verdensmester Wang Hao er blitt kjæreste med landslagskollegaen Peng Luyang, skriver nyhetsbyrået AP. Kanskje ingen stor sak.

Det er viktig nok for 25-åringen, som opplevde at hans kjæreste i 2004 ble kastet ut av bordtennislandslaget.

Hun het Fan Ying og det var prisen hun betalte for forholdet. Wang Hao beholdt plassen på laget, han var høyest ranket.

Nå har Wang Hao blitt sammen med Peng Luyang, også hun med landslagsbakgrunn. Og denne gangen vil ingen stoppe paret.

- Begge er gamle nok og det er normalt. Vi fokuserer på treninga til det nasjonale mesterskapet og sånne forhold forstyrrer oss ikke, sier trener Pengs trener Qiao Yunping til China Daily.

Gamle nok er nøkkelordet her.

- På landslaget har vi noen regler når det gjelder forhold mellom mellom unge spillere, og vi foreslår at de ikke har kjærlighetsaffærer før de fyller 24 år. Er de yngre påvirker det sannsynligvis treningen, sier landslagssjef Huang Biao.

Forbudet gikk ikke bare utover Wang Hao for fem år siden, tre andre par fikk fyken på Kina-laget i samme slengen. Kinas bordtennissjef Cai Zhenua sa da at det var viktig å få splittet parene fordi det var viktig for «sportens utvikling» i landet.

Wang Hao skal ha vært sammen med 23-årige Fan Ying i tre år, først nå er forholdet stemplet godkjent. Så har han også verdensmestertittel og to OL-sølv å slå i bordet med siden sist.

GAMMEL NOK: Peng Luyang (t.v) er Wang Haos nye kjæreste. Her spiller hun double med Xu Hui. Foto: AFP/Yoshikazu TSUNO
GAMMEL NOK: Peng Luyang (t.v) er Wang Haos nye kjæreste. Her spiller hun double med Xu Hui. Foto: AFP/Yoshikazu TSUNO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media