Nå feirer Di Canio med knyttet neve

Og spark i rompa til lagkamerat.

(Dagbladet.no): Lazio-spiller Paolo Di Canio har gitt etter for presset og moderert sin hilsen til fansen etter scoring. I går knyttet han neven da han rakte armen i været etter å ha utliknet til 1-1 mot Ascoli.

Før jul måtte han stå over en kamp og betale en bot på 80 000 kroner for fascist-hilsenen med utstrakt hånd. Samtidig innrømmet han at han er fascist, men ikke rasist.

Seinere har han kunngjort at han ville kutte ut hilsenen av hensyn til Lazio, og i går gjorde han altså en liten justering.

Sparket afrikansk kamerat

Dermed framsto det plutselig som mer kontroversielt at han feiret scoringen til Gaby Mudingayi med å sparke sin belgisk-kongolesiske lagkamerat i rompa.

Omfavnelsen sekundet etter tyder på at det var muntert ment. Likevel følte treneren Delio Rossi for å bortforklare sparket etter kampen.

- Av og til gjør Paolo ting han ikke burde, sier treneren ifølge Sportbladet.

Støtte fra motstanderen

MODERERT HILSEN: I går feiret Paolo Di Canio med knyttet neve da han utliknet til 1-1 for Lazio. Foto: EPA/Scanpix
MODERERT HILSEN: I går feiret Paolo Di Canio med knyttet neve da han utliknet til 1-1 for Lazio. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

På tribunen fikk Lazio-fansens favoritt bred støtte. Publikum holdt opp plakater med tekster som «Paolo: Ingen hilsen, ingen fest» og «hilsen-frihet».

Ifølge det italienske nyhetsbyrået var også Ascoli-fansen på Di Canios parti. De skal ha sunget «Di Canio er en av oss», skriver Sportbladet.

Lazio slo Ascoli 4-1.

STØTTE: «Ingen hilsen, ingen fest» er disse tilhengernes budskap til Di Canio. Foto: AP/Scanpix
STØTTE: «Ingen hilsen, ingen fest» er disse tilhengernes budskap til Di Canio. Foto: AP/Scanpix Vis mer
FRIHET: Fansen mener Di Canio bør ha lov til å hilse hvordan han vil.
DI CANIO 2005: Slik hilste Paolo Di Canio til fansen etter derbyet mot Roma 6. januar i fjor. Det skal han ha sluttet med nå.