GIFTER SEG: Astrid Mangen Cederkvist og Filip Ingebrigtsen.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
GIFTER SEG: Astrid Mangen Cederkvist og Filip Ingebrigtsen. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Filip Ingebrigtsen skal gifte seg

Nå flytter Filip Ingebrigtsen til Oslo. Pappa er fortsatt ikke helt fornøyd

Filip Ingebrigtsen tror han har sjanser til å vinne i Diamond League-finalen. Senere i høst gifter han seg og flytter til Oslo.

BYRKJELO (Dagbladet): Filip Ingebrigtsen (25) løp NM med brist i ribbeinet, som han pådro seg i EM da han ble revet med i et fall.

Men etter å ha tatt sølv på 800-meteren er han optimistisk med tanke på Diamond League-finalen i slutten av måneden. I løpet av helga har det blitt betraktelig mye bedre.

- Jeg følte meg pigg. Det var begrenset med smerte, sier Filip Ingebrigtsen til Dagbladet.

Han ble veldig optimistisk med tanke på sesongfinalen.

- Det gjør noe med hodet når man har vondt, man blir litt defensiv. Det var godt å kjenne at formen er der den skal være, og så lenge vondten går vekk og jeg kan løpe slik jeg pleier, kjennes det bra, sier Ingebrigtsen, som mener han er god nok til å vinne.

Gifter seg og flytter

Først kommer altså Diamond League-finalen, der det for øvrig ligger en solid pengesum i premiepotten. Men i høst skal han også gifte seg. Han og Astrid Mangen Cederkvist skal smis i hymens lenker i september.

Og det har faktisk blitt litt tid til bryllupsforberedelser.

- Det er en fin avkobling. Det blir litt planlegging, men kjenner jeg meg selv rett blir det litt skippertak også. Men vi føler vi har kontroll, sier Ingebrigtsen.

For hans del går det også et flyttelass fra Sandnes til Oslo, der han og Cederkvist flytter sammen. Det vil si at han flytter fra treningskompisene i brødrene sine, og treneren - pappa Gjert.

- Vi er mye på reise, så det blir ikke en så stor overgang for min del. Det blir nok en fin omvending, det er gøy med litt nytt. Jeg tror det kommer til å gå helt fint, men det blir jo litt annerledes, selvfølgelig, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Ikke helt fornøyd

Gjert Ingebrigtsen var i utgangspunktet skeptisk. Overfor NTB i vår sa han at han syntes det var feil beslutning. Men Gjert forteller nå at de har kommet fram til en løsning, og at de får gjort det de skal i treningsarbeidet.

- Han kommer til å være litt i Sandnes, og vi er mye på treningsleir, så det blir en kombinasjon, sier Gjert Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Så alle er fornøyde?

HAR FUNNET EN PLAN: Gjert Ingebrigtsen og sønnen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
HAR FUNNET EN PLAN: Gjert Ingebrigtsen og sønnen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Nei. Men vi får det til å gå opp, ler Ingebrigtsen.

Han mener at de tre sønnene, altså Henrik (27) og Jakob (17), i tillegg til Filip, kan vinne VM-gull om ett år. Men OL er fortsatt det største.

- OL henger høyere siden det er hvert fjerde år, men de samme folkene løper i VM. Nå håper jeg bare at jeg får forberedt meg slik jeg vil og får gjort det jeg skal mot neste sesong. Toppnivået er veldig bra, og da kan jeg kjempe om medalje uansett om det er VM, EM eller OL, sier Filip Ingebrigtsen.

Astrid Mangen Cederkvist er også friidrettsutøver. Hun er sprinter og konkurrerer på 100- og 200 meter. Søndag ble hun nummer fem på sistnevnte distanse i NM.