- Nå fokuserer jeg mest på å være kjendis

Magnus Carlsen lar sjakken hvile.

KJENDIS: Magnus Carlsen har ikke tid til så mye sjakk når han er i New York og går på kjendisfester.Foto: Evan Agostini/Invision/AP
KJENDIS: Magnus Carlsen har ikke tid til så mye sjakk når han er i New York og går på kjendisfester.Foto: Evan Agostini/Invision/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kort tid etter han kvalifiserte seg til VM-kamp gjennom kandidatturneringen i London, kåret Time Magazine Magnus Carlsen til én av verdens 100 mest innflytelsesrike personer. Dermed gikk turen til New York.

NTB møter den kommende VM-finalisten blant verdensmetropolens skyskrapere og travle innbyggere. Sjakkesset har selv fått kjenne på byens høye tempo den siste uken.

- Det er alltid spennende ting som skjer her, og alt er veldig lett tilgjengelig, sier Carlsen om byen han har vært i flere ganger.

Masete Selv store internasjonale stjerner har vært tilgjengelig for 22-åringen under oppholdet. Natt til onsdag festet han med blant andre komiker Ricky Gervais, Oscar-vinneren Daniel Day-Lewis og sangerinnen Christina Aguilera. Anledningen var Time Magazines gallamiddag, som hedret Carlsen og de 99 andre på den anerkjente listen.

Han har i tillegg fått med seg både basketball- og ishockeykamp og talkshowet Charlie Rose. Overfor NTB innrømmer han at storbylivet kan bli litt for mye av det gode.

- Det er veldig fint å være her, men helst i kortere perioder. Det kan fort bli litt masete, forteller Carlsen.

Stormet Det har stormet rundt 22-åringen den siste tiden etter at det internasjonale sjakkforbundet la den kommende VM-finalen til India. I kampen skal Carlsen møte indiske Vishy Anand, regjerende verdensmester.

Apparatet rundt Carlsen jobber hardt for å finne en mer nøytral kamparena, men hovedpersonen selv tar for øyeblikket situasjonen med urban ro.

- Man har det alltid i bakhodet. Det er jo ting som foregår, men akkurat nå prøver jeg heller å fokusere på å være kjendis i stedet for sjakkspiller, forteller en smilende Carlsen til NTB.

Han ble overrasket da han fikk plass på Time Magazines anerkjente liste, hvor han figurerer med blant andre president Barack Obama og pave Frans. Nå håper sjakkikonet at utmerkelsen kan bidra til å inspirere både nåværende og kommende sjakkspillere.

- Jeg vil spesielt oppfordre barn til å spille. Jeg tror sjakkspilling er godt for å stimulere læring generelt. Også er det jo veldig gøy, presiserer han.

- På hvilken måte vil du si at du et forbilde for barn?

- Jeg viser kanskje at det går an å komme fra et sted litt sånn i ingenmannsland, fra Norge, og likevel komme veldig langt, ved å bruke hjernen, svarer Carlsen.

I mai spiller han en stor turnering i Sandnes. Der møter han blant andre Anand i en før-VM-duell.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer