- Nå føler jeg den samme galskapen som før

Poiree er tilbake på ski - og snart også på firhjulingen.

||| HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Raphael Poiree var én millimeter unna å bli lam etter at han fikk en firhjuling på 300 kilo over seg for to og en halv måneder siden. 

De første ukene slet den topptrente franskmannen med å løfte den minste ting, men han er blitt gradvis sterkere for hver dag.

Nå er han så frisk at han er tilbake på ski. I dag var han ute og testet løypene i Holmenkollen, og det er en optimistisk og glad franskmann Dagbladet møter etterpå.

- På flatene føler jeg meg ganske bra, men jeg er ikke sterk nok i overkroppen til å gå ordentlig i bakkene. Men det går bra. Balansen min er blitt mye bedre, sier han til Dagbladet.


- Er du ikke redd for å falle i utforkjøringene?

- Jeg tenker litt på det. De første månedene var jeg ganske redd. Nå begynner jeg å føle den samme galskapen som før, smiler han.

Trener to timer om dagen
Poiree går fortsatt med nakkekrage, som han skal fjerne om tre uker. Trolig var det hans gode fysikk som reddet ham fra en verre skade, og som har gjort at han har restituert seg i et forbløffende tempo.

- Jeg er ikke overrasket over det, som utøver er det normalt at ting blir bedre og bedre. Men det er mange rundt meg som er overrasket.

- Hvor mye trener du?

- Jeg trener hver dag, men jeg trenger lengre tid på å restituere meg enn før. Jeg tåler mindre enn en time styrke, og en time på ski. Jeg tror jeg skal bli 100 prosent.

- Hvordan er det å være tilbake på skiskytterarenaen, og snakke med folk igjen?

- Veldig positivt. Folk sier de har vært veldig redde for meg, og jeg har fått masse positive tilbakemeldinger. Jeg er glad, det er kjekt å være her.

Prøver å ikke være redd
- Har ulykken gitt deg et nytt perspektiv på ting?

- Det er spesielt. De siste to månedene har jeg vært hjemme med barna og familien, og det har vært kjempebra. Jeg har trent og tenkt for meg selv. Når jeg kjører med barn i bilen tenker jeg på barna. Men jeg prøver å ikke være redd.

- Kommer du til å kjøre ATV igjen?

- Neste uke får jeg kanskje begynne igjen, sier Poiree til Dagbladet.