VANSKELIG DAG: Serena Williams tapte 0-6, 1-6 mot britiske Johanna Konta. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG DAG: Serena Williams tapte 0-6, 1-6 mot britiske Johanna Konta. Foto: NTB ScanpixVis mer

Serena Williams tilbake

Nå forklarer hun uvanlig kollaps. Fikk sjokkbeskjed rett før start

Serena Williams (36) spilte sin verste kamp i proffkarrieren og gikk på hodet ut av 1. runde i en WTA-turnering. Like før start fikk hun sjokk.

Tennisverden var mildt sagt forundret etter at Serena Williams ble slått ut av 1. runde av WTA-turneringen i San Jose tidlig i august.

Williams tapte 1-6, 0–6 for britiske Johanna Konta, noe som er hennes verste tap i karrieren. Og det mot en spiller hun vanligvis ville ha valset over. Konta er rangert som nummer 36 i verden.

I løpet av kampen rakk veteranen med 23 Grand Slam-seirer å gjøre 25 uprovoserte feil. Det var rett og slett hennes verste kamp i seniorkarrieren.

PING PONG-KATT: Denne kinesiske katta har liten respekt for bordtennisreglene og går til og med inn på motstanderens banehalvdel for å vinne. Video: YouTube/cathuang Vis mer Vis mer

Sjokkbeskjed

Eksperter og forståsegpåere var i sjokk. Hva var det egentlig som skjedde? Det ble spekulert i både sykdom og skader, men svaret viser seg å være noe helt annet.

Overfor Time Magazine forteller Williams at hun var ferdig oppvarmet til kampen, og skulle sjekke mobilen en siste gang før hun gikk på banen, 10 minutter før kampstart.

Der fikk hun beskjed om at mannen som drepte hennes halvsøster Yetunde Price for femten år siden, hadde sluppet fri fra fengselet. Han skulle egentlig ha sonet i tre år til, men slapp tidlig på grunn av god oppførsel.

Å se nyheten ble for mye for Williams.

- Jeg greide ikke å riste det av meg, sier hun til Time Magazine.

Williams fortsetter:

- Det eneste jeg greide å tenke på var barnene hennes, hva de betyr for meg og hvor mye jeg elsker dem.

Williams, som ble mamma for første gang for ett år siden forteller at hun ikke har tilgitt mannen som drepte halvsøsteren for 15 år siden, til tross for at hun vil gjøre det.

- Det spiller ingen rolle hva jeg føler, søsteren min kommer aldri tilbake på grunn av hans gode oppførsel i fengsel. Bibelen snakker om å tilgi, men jeg er ikke helt der ennå. Jeg vil gjøre det jeg forkynner selv, og jeg vil lære Olympia (datteren) å gjøre det samme. Jeg vil tilgi ham. Jeg må tilgi ham. Jeg kommer til å gjøre det.

BLE DREPT: Yetunde Price (til venstre) sammen med søsteren Serena Williams på en ESPN-utdeling i 2003. To måneder seinere ble hun skutt. Foto: NTB Scanpix
BLE DREPT: Yetunde Price (til venstre) sammen med søsteren Serena Williams på en ESPN-utdeling i 2003. To måneder seinere ble hun skutt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Drept

31 år gamle Yetunde Price ble skutt og drept i den kriminelt belastede Los Angeles-forstaden Compton i morgentimene 14. september 2003.

Price ble fraktet til sykehus, men døde kort tid etter på grunn av alvorlige skadene.

UBEHAGELIG: Den franske journalisten Maly Thomas opplevde at tennisspiller Maxime Hamou forsøkte å kysse henne gjentatte ganger på direktesendt TV da hun skulle intervjue ham etter han hadde røket ut av første runde av French Open. Hendelsen beskriver Thomas som ubehaglig, og har i ettertid uttalt at hun ville slått til ham om hun ikke var på direk... Vis mer

Ifølge vitner var Yetunde Price sammen med samboeren da skuddene falt i en «drive by-shooting». Han skal ha vært målet for skytingen. Da politiet kom til stedet fant de Price dødelig såret av skudd i brystet.

Yetunde var den eldste av Williams-familiens fem døtre. Søstrene vokste opp i samme bydel der 31-åringen ble skutt, men flyttet til Florida da Serena og Venus begynte å klatre mot tennishimmelen. Yetunde ble imidlertid boende i Los Angeles med sine tre barn, som hun hadde hovedansvaret for etter at hun ble skilt.

Hun var utdannet sykepleier, men drev til daglig en frisørsalong.

Hun tok morens etternavn da foreldrene skilte lag. Den siste tida jobbet Yetunde Price som personlig assistent for sine søkkrike søstre.