Startnekt for Frida Karlsson

Nå forstår dere kanskje mer

Skijentenes trøbbel med å oppfylle alle forventningene, er noe ganske annet enn det vi i sportspressen vil fortelle.

TRENGER OMSORG: Sportsmediene må utvide kunnskapen sin i møte med skijenter som sliter med totalbelastningen. Startnekten til Frida Karlsson er en påminnelse om hvor feil mange dekket pressekonferansen til Ingvild Flugstad Østberg forleden. Her får hun oppmuntring for motet fra trener Ole Morten Iversen. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
TRENGER OMSORG: Sportsmediene må utvide kunnskapen sin i møte med skijenter som sliter med totalbelastningen. Startnekten til Frida Karlsson er en påminnelse om hvor feil mange dekket pressekonferansen til Ingvild Flugstad Østberg forleden. Her får hun oppmuntring for motet fra trener Ole Morten Iversen. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARE noen dager etter den dårlige behandlingen av Ingvild Flugstad Østberg i norske medier, kom startnekten til den svenske superkometen Frida Karlsson:

- Hun har tatt en helsekontroll og der er det parametere som til sammen tilsier at vi tar denne beslutningen, sier landslagslege Magnus Oscarsson til Expressen.

Han er opptatt av å få fram den samme helhetsvurderingen som lå bak startnekten til Ingvild:

- Det er en samlet vurdering; ikke en spesiell verdi som avgjorde. Vi ser på helheten. Vi vil at de aktive skal ha det bra, at de skal holde seg friske og prestere i flere år, legger den svenske landslegen til.

Forhåpentligvis tenker hele norsk sportspresse det samme om våre aktive. Det virket bare ikke slik på Beitostølen forleden i jaget etter den avgjørende detaljen som gjorde at Ingvild Flugstad Østberg aldri kom til start.

Nå forstår noen flere kanskje litt mer.

ELLER muligens ikke. For det krever modenhet å komme ut av den sjablongpregede tenkningen som har herjet norsk sportsjournalistikk de siste åra. Den enkle fortellingen om at alt som er vondt og vanskelig er ledernes skyld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer