Nå forteller arbeiderne på VM-anlegget i Qatar: - Livet her er som å sitte i fengsel

For første gang forteller arbeidere på en VM-stadion i Qatar om trusler, overgrep og tvangsarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Livet her er som å sitte i fengsel, sier metallarbeideren Deepak fra Nepal.

Han jobber med å bygge en av de største fotballanleggene til VM i Qatar i 2022. I en rapport som offentliggjøres i dag dokumenteres for første gang utnyttelse av migrantarbeidere på en av VM-arenaene som skal brukes under VM. Amnesty International har intervjuet 132 migrantarbeidere, som alle jobbet på Khalifa International Stadium i Doha. De forteller om systematiske overgrep og flere tilfeller av tvangsarbeid.

Arenaen er oppkalt etter Khalifa bin Hamad bin Abdullah bin Jassim bin Mohammed Al Thani, bestefaren til den sittende emiren av Qatar. Den er ment å bli det første stadionanlegget som ferdigstilles - og skal etter planen være åsted for blant annet en av 2022-VMs semifinaler.

Ytterligere 99 migranter som Amnesty intervjuet jobbet med grøntarealene på det nærliggende Aspire Zone-sportskomplekset - hvor både Bayern Munchen, Everton og Paris Saint-Germain trente i vinter.

Jordskjelvofre Funnene i Amnesty-rapporten samsvarer med det Dagbladet dokumenterte i serien «Fotballskandalen» i fjor høst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer