NY DOKUMENTAR: Nå blir Michael Schumacher hovedrollen i ny dokumentar. Foto: Imago / REX / NTB Scanpix
NY DOKUMENTAR: Nå blir Michael Schumacher hovedrollen i ny dokumentar. Foto: Imago / REX / NTB Scanpix Vis mer

Nå forteller de hele historien om Schumacher

Den tyske formel 1-legenden Michael Schumacher får selvsagt hovedrollen i dokumentarfilmen om hans liv. Den skal selges under Cannes-festivalen senere i mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sier produsenten bak filmen, Rocket Science, ifølge nyhetsbyrået AP.

Filmen er regissert av de tyske filmskaperne Michael Wech og Hanns-Bruno Kammertöns, som ifølge Rocket Science har fått full støtte av Schumachers familie til å lage filmen.

Dokumentarfilmen skal blant annet ha intervjuer med Michael Schumachers far, kone og barn.

Sabine Kehm, som snakker på vegne av familien hans, sier at hans fantastiske karriere må feires.

- Vi er veldig glad for at denne filmen er i gode hender med noen ambesiøse og sensitive profesjonelle, sier Kehm ifølge nettstedet Variety.

SJELDENT INTERVJU: Få vet hvordan det gikk med Formel 1-legende Michael Schumacher etter at han var involvert i en skiulykke i 2013. Nå har familien publisert det som skal være et av de siste intervjuene han gjorde før ulykken. Video: NTB og michael-schumacher.de Vis mer

Filmen skal ifølge nettstedet hete noe så enkelt som «Schumacher». Dokumentaren skal ta for seg den tidligere Formel 1-stjernas karriere.

Sønnen Mick Schumacher testet nylig en formel 1-bil for Ferrari.

Man er i full gang med det siste arbeidet med filmen og ifølge produsenten vil man selge filmen til land utenfor Tyskland under filmfestivalen i Cannes.

Under filmfestivalen vil altså dokumentaren om Schumacher vises, men også en dokumentar om den tidligere fotballstjerna Diego Maradona vil ha premiere under festivalen. Med andre ord: Sportsinteresserte har filmer å se fram til.

Schumacher har flest VM-titler i formel 1 og flest Grand Prix-seire. Hele sju ganger ble han verdensmester og endte opp med totalt 91 GP-seire.

Den 29. desember i 2013 ble livet snudd opp/ned for den tyske stjernen etter han falt stygt i alpinbakken under en skiferie i de franske alper.

Schumacher pådro seg omfattende hodeskader, og etter flere operasjoner ble han lagt i kunstig koma. Der ble han værende i 189 døgn før han ble vekket tilbake til livet.

Den 9. september i 2014 gikk familien ut og sa han kunne forlate sykehuset i Lausanne og reise tilbake til sitt hjem i sveitsiske Gland. Etter det er det ikke kommet ut noe om 50-åringens videre tilstand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer