Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stine Bredal Oftedal til Györ:

Nå fortsetter de super-samarbeidet på klubbnivå: - Jeg vet at det blir bra

Stine Bredal Oftedal blir lagvenninne med Nora Mørk og Kari Aalvik Grimsbø kommende sesong.

LAGVENNINNER: Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal blir lagvenninner i Györ. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LAGVENNINNER: Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal blir lagvenninner i Györ. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De norske håndballjentene spiller treningskamper mot Frankrike torsdag og lørdag, før en velfortjent sommerferie venter stjernelaget.

Så er det tilbake til hverdagen. For Nora Mørk (26) betyr det tilbake til Ungarn og Györ. Fra høsten blir også landslagskaptein og -venninne Stine Bredal Oftedal (25) å finne i klubben.

- Det blir utrolig spennende! Akkurat nå føler jeg ganske mye rundt det, og er litt nervøs, innrømmer Oftedal overfor Dagbladet.

Godt samarbeid

Men hun gleder seg. Da spesielt til å utforske mer av samarbeidet Oftedal-Mørk, som har fungert svært bra i landslagssammenheng.

- Jeg gleder meg veldig til å spille sammen med henne. Vi har et godt samarbeid, og nå får vi jobbet med det hver dag. Det er kun positivt, det tror jeg vi begge synes, sier Oftedal.

Det har hun rett i.

- Jeg vet at det samarbeidet kommer til å bli bra, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Hun mener det er en av grunnene til at Györ hentet landslagskapteinen.

- Hun er flink til å spille meg god, og er veldig god til å spille andre gode. Jeg hadde en god sesong i år, men får nok en enda bedre neste sesong på grunn av henne. Jeg tror det kommer til å bli veldig bra, sier Mørk.

Endelig Champions Leauge

For Mørk - som anses som en av verdens beste - har det vært en lang, dog vellykket sesong. Hun har spilt i underkant av 80 håndballkamper, og vunnet både Champions League og EM. Nå blir også Stine Bredal Oftedal også en del av hardkjøret, men det tar hun med ro.

- Det er konkurranse om posisjonene, så jeg håper jeg kan bevise at jeg er klar for å ta den rollen. Jeg må bare prøve og ha tro på meg selv. Det kommer til å bli flere kamper i sesongen i Györ, men samtidig er det stor konkurranse om plassene. I Issy Paris har jeg stort sett spilt hele kampene, men i Györ er det flere om posisjonene og da blir antakelig antallet minutter per kamp lavere, sier Oftedal.

25-åringen har faktisk aldri spilt Champions League-håndball - noe hun ser veldig fram til.

- Endelig! Det blir en overgang. Men nå er det på tide, også, sier Oftedal.

Hele Norges coronakart