IKKE OVERFLOD AV ENGELSKMENN: Manchester City handler fra øverste hylle på spillermarkedet. Stadig færre engelskmenn er der.Foto: Marius Becker/DPA/NTB Scanpix
IKKE OVERFLOD AV ENGELSKMENN: Manchester City handler fra øverste hylle på spillermarkedet. Stadig færre engelskmenn er der.Foto: Marius Becker/DPA/NTB Scanpix Vis mer

Nå går alarmen for fullt i engelsk fotball: - Vi må ha forandring!

Champions League-tallenes tale er klokkeklar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Debatten om kvaliteten på engelsk fotball har pågått i mange år, men med de engelske klubbenes fadeser i Europa de siste ukene har den nå skutt fart for alvor på balløya.

Riktignok kvalifiserte det engelske landslaget seg til sommerens EM-sluttspill med ti strake kvalikseiere, men det er fortsatt femti år siden de vant et mesterskap med landslaget sist.

Og det i verdens rikeste fotball-land!

For mye penger?
- Lommeboka til de engelske spillerne er så tjukk at de ikke klarer å løpe, sa Nils Arne Eggen til Dagbladet for tre uker siden.

- Jeg tror kanskje pengene har blitt mer en forbannelse enn velsignelse, sa TV 2s Premier League-kommentator, Øyvind Alsaker.

BEKYMRA: Greg Dyke. Foto: Joe Toth/BPI/REX/NTB Scanpix
BEKYMRA: Greg Dyke. Foto: Joe Toth/BPI/REX/NTB Scanpix Vis mer

I dag trykker den engelske avisa The Telegraph tall fra Champions League som får vannet på mølla hos de engelske kritikerne til å strømme enda striere.

Så langt i årets turnering er det bare 12 spillere med engelsk pass som har fått spilletid. Det er færre enn for eksempel Hviterussland, Serbia og Israel, skriver avisa.

Og bare tre av dem har spilt samtlige 180 minutter.

Må ha forandring
- Hvis du ser på antallet engelske spillere som har spilt i Champions League i år er det like mange som Roy (Hodgson, landslagssjefen, red.anm.), har i troppen sin, sier styreformannen i det engelske fotballforbundet, FA, Greg Dyke, til Telegraph.

- Sammenlign det med Tyskland og Spania og vi er milevis bak.

Og det er akkurat her problemet for FA og landslaget ligger, mener Dyke. Det er altfor få engelske spillere som nyter godt av at de engelske klubbene håver inn milliarder på verdens mest lukrative tv-avtaler.

For de får ikke spilletid. Ikke i Premier League og i hvert fall ikke i Champions League.

- Hvis vi skal opprettholde et landslag som er i stand til å konkurrere mot de beste i verden må vi ha en forandring, sier Dyke til The Telegraph.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer