Nå går Bolthof også

BISLETT (Dagbladet): Vålerenga- Brann 1- 2. Nederlandske Ajax har for lengst merket seg den eneste grunnen til at Brann ikke smadret Vålerenga i går: Keeper Øyvind Bolthof (22). - Jeg reiser til Nederland rett etter sesongslutt, bekrefter Bolthof overfor Dagbladet.

Ajax har sett Bolthof i aksjon flere ganger, og har også fått oversendt videoer av Vålerenga-keeperens oppsiktsvekkende prestasjoner denne sesongen. Alt tilsier at Bolthofs tur til Amsterdam ender i kontrakt med storklubben.

- De har to eldre keepere, og er på jakt etter en yngre. De ønsker seg en offensiv keeper som er god med beina, sier Bolthof.

Det er Bolthof. Det og. I går var han også god med henda, en ikke helt uvesentlig ferdighet for en mann i hans posisjon.

Hjertet

Bolthof reddet tre poeng i en drøy time - og ett poeng etter ordinær tid. Så dempet Vålerenga-kaptein Fredrik Kjølner en corner med hånda, og Raymond Kvisvik kunne sende Vålerenga enda et poeng nærmere 1. divisjon.

Og siden dette fotballreferatet har handlet mer om hender enn føtter så langt - her er Raymond Kvisvik:

- Med begge henda på hjertet vil jeg si at jeg ikke ønsker at Vålerenga rykker ned.

I går var det bare keeper Bolthof som virket i stand til å oppfylle Kvisviks ønske. Men Bolthofs mange parader hjalp ikke på annet enn at Vålerenga oppnådde et flatterende resultat, og at Bolthof som en av svært få Vålerenga-spillere kunne forlate Bislett med en slags personlig tilfredsstillelse.

- Men det er fryktelig tungt når det ender på denne måten, sier han.

Nok en gang tapte Vålerenga viktige poeng i sluttminuttene. VIF-investor Øystein Stray Spetalen maktet i hvert fall å se galgenhumoristisk på elendigheten:

- Vi skulle spilt 2 x 40 minutter. Da hadde vi ligget på øvre halvdel.

I går opplevde han at Vålerenga-spillerne i hvert fall hadde fått tilbake viljen til å blø litt for Enga. Men maksimal innsats bør være et naturlig fundament for ethvert lag på dette nivået.

Det var alt det andre som manglet:

  • Evnen til å skape noe framover.
  • Og evnen til i det minste å holde tett bakover.

Via et bein

Så kan det naturligvis nevnes at dommer Rune Pedersen kanskje burde gitt Vålerenga straffe etter 44 minutter - og at det kunne gitt Vålerenga en 2- 0-ledelse. Men det hadde ikke vært spesielt fortjent. Og det hadde neppe holdt.

Vålerenga spilte seg til en eneste sjanse - og etter at Brann hadde tatt ledelsen på overtid. Vålerengas 1- 0-mål var et frispark fra Aki Rihilahti, som sneik seg via et Brann-bein og forbi Brann-Keeper Magnus Kilhstedt.

- Jeg hadde full kontroll på skuddet, inntil det skiftet retning, sier Kihlstedt.

Han hadde minimalt å gjøre inntil han måtte stanse Juro Kuviceks forsøk på å utlikne på overtid.

- Det er nok den tammeste motstanden vi har møtt i år - bortsett fra Kongsvinger på Gjemselunden. Hjemme på Bislett hadde jeg forventet langt mer trykk fra Vålerenga, sier Kihlstedt.

<B>VIL TIL AJAX:</B> Banens bestemann i går, og VÅlerengas eneste gode spiller for tida - keeper Øyvind Bolthof - reiser til Ajax etter sesongen.
<B>BØNNHØRT?</B> Bildet sier det meste om hvordan Knut Henry Haraldsen og resten av Vålerenga-spillerne føler seg om dagen.