Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå går jeg bare rundt og hater

Slik forklarer skiskyttergutta OL-svikten.

SKUFFET: Emil Hegle Svendsen kaller den norske OL-innsatsen for en kollektiv svikt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKUFFET: Emil Hegle Svendsen kaller den norske OL-innsatsen for en kollektiv svikt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Det ble en ny norsk nedtur for skiskytterne på OL-jaktstarten, selv om Tarjei Bø gjorde en fin innsats med 4. plass.

Spesielt Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø fikk det tungt i sporet med 20. og 21. plass.

- Det blir tøft med så mange bom (fem). Jeg får en grei start, men med to bom på liggende blir det vanskelig. Jeg faller litt ut av det, og klarer aldri komme tilbake, sier Svendsen til Dagbladet.

- Hva skjer med laget?

- Det er en kollektiv svikt. Vi må jobbe oss opp igjen. Du får ingen godfølelse i løypa. Du fryser, snøen er treg. Hadde jeg kjempet i teten, så hadde jeg ikke tenkt på disse småtingene. Nå går jeg bare rundt og hater, sier Svendsen.

- Erter

Johannes Thingnes Bø vil ikke skylde på vindforholdene, men forteller likevel at vindkastene er grunnen til den beskjedne OL-starten.

- Vinden erter meg. Jeg har skutt mye i vind på trening her. Jeg skal ikke skylde på vind, men jeg takler den ikke. Hadde det vært vindstille ville resultatene vært annerledes, sier Thingnes Bø til Dagbladet

- Føles kroppen bra?

- Ja, jeg går fort nok på ski til å være med der oppe. Det er skytingen som mangler. Med ti bom (totalt på sprint og jaktstart) blir det for mye opp til pallen. Da blir jeg listefyll. Det er ikke bare å komme hit og plukke medaljer, sier Johannes Thingnes Bø, som hadde tredje beste langrennstid, bare slått av Sebastian Samuelsson (sølv) og Martin Fourcade (gull).

Best av de norske i dag var storebror Tarjei Bø som kjempet om medaljer helt til siste skyting. Der bommet han to ganger - og pallsjansen var ødelagt.

- Vi var seks mann på standplass. Da den andre bommen kom, gikk rullgardinen ned. Det er tøft. Jeg vet at jeg står og skyter om medalje, og jeg lever for sånne situasjoner, sier Bø til Dagbladet.

Snur fort

Han beskriver den norske kollektive svikten slik:

- Vi gjør det for dårlig på standplass, det skal jeg være den første til å innrømme. Vi er veldig mange som gjør det dårlig, men det snur fort. Fourcade bommet i går, men vant igjen i dag, sier Bø.

Erlend Bjøntegaard hang også med i medaljekampen til siste skyting der han bommet tre ganger.

- Det var krevende på standplass. Jeg burde kanskje tatt meg litt bedre tid på siste skyting, sier Erlend Bjøntegaard.

Neste øvelse for gutta er normaldistansen 20 km torsdag.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Menn, 12,5 km:

Gull: Martin Fourcade, Frankrike 32.51,7 (1)

sølv: Sebastian Samuelsson, Sverige 0.12,0 min. bak (1)

bronse: Benedikt Doll, Tyskland 0.15,1 (1)

4) Tarjei Bø 1.02,6 (3), 5) Simon Schempp, Tyskland 1.02,7 (3), 6) Benjamin Weger, Sveits 1.03,1 (2), 7) Simon Desthieux, Frankrike 1.03,7 (3), 8) Arnd Peiffee, Tyskland 1.14,1 (3), 9) Erlend Bjøntegaard 1.26,3 (4), 10) Lukas Hofer, Italia 1.32,7 (3).

Øvrige norske: 20) Emil Hegle Svendsen 2.41,5 (5), 21) Johannes Thingnes Bø 2.51,0 (6).

Kvinner, 10 km:

Gull: Laura Dahlmeier, Tyskland 30.35,3 (1),

sølv: Anastasiya Kuzmina, Slovakia 0.29,4 min. bak (4),

bronse: Anais Bescond, Frankrike 0.29,6 (1),

4) Marte Olsbu, Norge 1.07,3 (4), 5) Hanna Öberg, Sverige 1.08,9 (3), 6) Denise Herrmann, Tyskland 1.19,4 (2), 7) Veronika Vítková, Tsjekkia 1.37,3 (3), 8) Lena Häcki, Sveits 1.41,5 (3), 9) Tiril Eckhoff, Norge 1.47,8 (5), 10) Mona Brorsson, Sverige 1.54,5 (1).

Øvrige norske: 41) Synnøve Solemdal 4.10,2 (4), 42) Ingrid Landmark Tandrevold 4.21,5 (4).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!