Nå går Liv Grete etter pengene

POKLJUKA: Liv Grete Skjelbreid Poirée (26) har bestemt seg for ikke å gjøre samme feilen som i fjor - da hun glemte å utnytte markedspotensialet sitt etter de to VM-gullene i Holmenkollen.

Som ankerkvinne på det norske stafettlaget i går ble Liv Grete sendt ut 2,41 minutter bak teten og hadde 1,34 minutter å ta inn på Ukraine på bronseplass.

Den oppgaven ble for tøff selv for jenta med fire medaljer på fire individuelle øvelser - og for første gang i VM gikk Liv Grete Skjelbreid Poirée i mål uten å vinne medalje.

Liv Grete depper likevel ikke over at medaljesjansen forsvant da bursdagsbarnet Gro Marit Istad (23) måtte ut i tre strafferunder etter liggende skyting på andre etappe.

Mer aktiv

- Dette har vært et fantastisk VM for meg. At det ikke ble medalje på stafetten rokker ikke ved det, sier Skjelbreid Poirée.

I år har hun til hensikt å utnytte det store markedspotensialet som ligger åpent for henne i langt større grad enn i fjor.

- Jeg forstår at det ligger et marked der, og den biten er noe jeg burde jobbet sterkere med allerede i fjor. I tida som kommer skal jeg få hjelp til å se nærmere på hvilke muligheter jeg har. Jeg har ofret mye på idretten min og ingen ting vil da være bedre enn om den også bidrar til å sikre framtida min, sier Liv Grete.

I tillegg til kommunal støtte har hun i år bare hatt en personlig sponsor til en verdi av 50000 kroner.

- Ultimate profil

Sponsorsjef Jacob Lund hos generalsponsoren Vital mener Liv Grete er så verdifukk for enhver sponsor, at han i VM-feber her i Pokljuka nå avslører at Vital leker med tanken om også å gå inn som hennes personlige sponsor.

- Liv Grete er den ultimate profilen å ha i sin stall, og vi skal se på mulighetene for å gå enda sterkere inn på profilering av oss gjennom henne, sier Jacob Lund.

Dagbladet kjenner til at Liv Grete på et møte mellom de to i går kveld ble forelagt en utdanningspakke - som innebærer gratis utdanning linket til BI eller Vitals eget utdanningssystem innen bank og forsikring.

<B>PENGER I SIKTE:</B>-Dette har vært et fantastisk VM for meg. At det ikke ble medalje på stafetten rokker ikke ved det, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.