Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå går også RBK for gull

Besvarer utfordringen fra Lillestrøm og Brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lillestrøm-trener Uwe Rösler startet det da han gikk ut og sa at laget hans tar gull.

Lillestrøms manager, Jan Åge Fjørtoft, og Dagbladets fotballkommentator, Morten Pedersen, var blant de som mente at Rosenborg og Brann burde ta opp hansken og si det samme.

Deretter gikk det ikke lang tid før Brann-trener Mons Ivar Mjelde fulgte opp. Men den tredje av gullkandidat-trenerne, Knut Tørum, har vært uvillig til å snakke om gull. Helt til i dag.

- Går for gull

Adresseavisens direkte spørsmål om han går for gull, svarer RBK-treneren slik:

- Det gjør vi jo. Vi ligger slik an at det er absolutt mulig også. Vinner vi resten av de åtte kampene, klarer vi det, og kanskje med ett tap eller to også. Men vi kan definitivt klare det. Det er jo også det vi jobber mot hver eneste dag.

Sjøl om mange kanskje vil mene at dette bare er en naturlig ting å si, og at alle går for gull, bryter det med måten treneren har uttalt seg på tidligere. Da har han til enhver tid vært mest opptatt av å holde fokus på neste kamp - også utad.

Overfor Adressa innrømmer Tørum at dette er noe norske trenere er veldig opptatt av. Men nå er han ikke redd for å si at han håper på gull.

GÅR FOR GULL: Rosenborg-trener Knut Tørum (t.h.) legger ikke lenger skjul på at Rosenborg sikter seg inn mot gull. Her er han sammen med sin assistent, Trond Henriksen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
GÅR FOR GULL: Rosenborg-trener Knut Tørum (t.h.) legger ikke lenger skjul på at Rosenborg sikter seg inn mot gull. Her er han sammen med sin assistent, Trond Henriksen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Thrilleravslutning

Søndag klokka 18 spiller Rosenborg borte mot Sandefjord.

Seinere samme kveld spiller Lillestrøm borte mot Start, mens Brann først spiller sin kamp på mandag, borte mot Stabæk.

Ettersom lagene nå har hatt knappe to uker med trening siden forrige kamp, blir det ekstra spennende å se hvor de står.

Uansett ligger det an til en thrilleravslutning i toppen: Idet det gjenstår åtte serierunde, skiller det bare ett poeng mellom de tre lagene på topp.

Si din mening:

•Hvilket lag trekker det lengste strået i gullstriden, og hvorfor?

image: Nå går også RBK for gull