Ny gode, treningsvaner i Norge i coronatida

Nå går vi oss friske

Midt i advarslene om en usunn norsk livsstil skjer det noe bra med turvanene våre. I krisetida går folk mer enn på lenge.

UT I SKAUEN: Aldri har det vært så mange folk på vei ut i marka over hele landet. Disse gode opplevelsene de siste ukene kan være starten på gode vaner. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
UT I SKAUEN: Aldri har det vært så mange folk på vei ut i marka over hele landet. Disse gode opplevelsene de siste ukene kan være starten på gode vaner. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALLE rapportene om økt salg av godteri og snacks fordi så mange av oss nå sitter mer hjemme, forteller bare en bitte liten del av de helsemessige endringene under viruskrisa. For dette dreier seg om mye mer enn noen uker og et par kilo ekstra.

Stillesitting og overvekt er blitt et generasjonsutfordring som bare kan løses gjennom varige samfunnsmessige omstillinger. Men midt i denne helt nye hverdagen har det kommet en endring som i beste fall vil bety mer enn vi aner:

  • En jobbhverdag med mange hjemme og en fritid uten de vante sosiale tilbudene, gjør at de fleste går mye oftere på tur.

Mer effektivt kan vi knapt påvirke helsa.

DENNE endringen er til å se Norge rundt. I flere uker har folk strømmet ut i gatene, til parkene, inn i skogene og opp på de nærmeste toppene.

Mange av de store parkeringsplassene i de ulike bymarkene har vært stappfulle dag etter dag. Det minner om at vi har en transportutfordring som også henger sammen med overvekten vår, men speiler uansett en tydelig trend:

  • Det å gå på tur lokalt er blitt mer populært enn noen gang.

Nå reklamerer sportsbutikkene med liggeunderlag, hengekøyer, telt og alle slags turprodukter. Det store kjøpemarkedet er flyttet ut og er i bevegelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer