Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå gjør Henrik Ingebrigtsen som Northug

Signerer storavtale i dag.

ETTERTRAKTET: Friidrettsutøver Henrik Ingebrigtsen imponerte i OL. Nå er han ettertraktet på sponsormarkedet og signerte i dag en avtale med Subaru Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ETTERTRAKTET: Friidrettsutøver Henrik Ingebrigtsen imponerte i OL. Nå er han ettertraktet på sponsormarkedet og signerte i dag en avtale med Subaru Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

SKYTTA/OSLO (Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen hadde ikke en eneste sponsorkrone i lomma da han dro hjem fra OL. To måneder senere følger han i Petter Northugs fotspor.

21-åringen fra Sandnes brukte ikke mange måneder på å løpe seg inn i brunostsjela i sommer: Først slo han den 36 år gamle Norgesrekorden på 1500 meter, så tok han et sensasjonelt EM-gull og i London ble han nummer fem i selveste OL-finalen.

Men selv om talentet var stort og kjeften enda større, var det ikke mange som ville sende penger i Henrik Ingebrigtsens retning før OL.

- Vi har null økonomisk støtte fra sponsorer, forbund eller Olympiatoppen, avslørte pappa og trener Gjert Ingebrigtsen overfor Dagbladet 7. august.

Pengene ikke viktigst
Mye har imidlertid skjedd etter at OL-ilden ble slukket.

For til tross for at «Team Ingebrigtsen» nærmest ikke har gjort noe som helst for å hente inn sponsorkroner, har sponsorene isteden kommet etter dem.

SPONSET: Henrik Ingebrigtsen signerte sponsoravtalen i dag. Foto: Pål Marius Tingve/Dagbladet
SPONSET: Henrik Ingebrigtsen signerte sponsoravtalen i dag. Foto: Pål Marius Tingve/Dagbladet Vis mer

Det første beviset på det kom da Ingebrigtsen ble presentert som Subarus nye fjes utad på Skytta utenfor Oslo i formiddag. Gjert Ingebrigtsen forteller imidlertid at verken han eller sønnen er spesielt opptatt av pengene, men at de er svært fornøyde med signaleffekten.

- Henrik synes det er hyggelig at folk har tro på ham. Han har fått seg et navn og blir ofte gjenkjent på gata for tiden, og det betyr mye for ham at noen ønsker å bruke hans ansikt til å bygge en merkevare, sier Gjert Ingebrigtsen til Dagbladet.

Ettårsavtale Informasjonsdirektør i Subaru Norge, Stian Thrane, mener de tidligere navnene i firmaets sponsorstall sier det meste om hvordan bilprodusenten verdsetter rogalendingen.

- Historisk sett har vi hatt noen fantastiske sponsorobjekter, i Petter Solberg, Petter Northug (som nå sponses av Audi, journ.anm.) og Alexander Dale Oen. Nå er vi veldig fornøyde med å ha fått med Henrik. Han passer godt til slagordet vårt «ustoppelig», sier Thrane til Dagbladet.

Informasjonsdirektøren forteller at folk i Subaru, i likhet med svært mange andre, ble imponerte over Ingebrigtsens innsats i EM og OL i sommer.

- Det var så enkelt som at «han ville vi ha». Henrik synes samtidig selv det er moro å havne i samme kategori som idrettsutøverne som har jobbet med oss før, sier Thrane.

SPONSORKONGEN: Langrennsløper Petter Northug.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SPONSORKONGEN: Langrennsløper Petter Northug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Ingebrigtsen har skrevet under på en ettårsavtale med opsjon for forlengelse med den japanske bilprodusenten. Etter det Dagbladet kjenner til innebærer avtalen fri bruk av en Subaru Outback — modellen Henrik selv har valgt — samt kroner i tillegg, basert på hvordan han presterer.

Enda en sponsor
I tillegg til avtalen med Subaru, kommer Ingebrigtsen sannsynligvis til å ta enda et steg mot sponsortoppen i norsk idrett i løpet av de nærmeste ukene, ettersom han ikke er langt unna å skrive under på en avtale med Ica. 21-åringen var nylig på et treff hjemme hos Petter Northug i Mosvika sammen med andre utøvere som kanskje skal representere «Team Ica» eller «Team Rimi».

- Avtalen Henrik har med Ica, er en god avtale, sier Petter Northugs manager Lars Gilleberg til Dagbladet.

• Ingebrigtsen tok forøvrig bronse under NM i terrengløp i helga.