- Nå gleder jeg meg til 2013

Drillo jubler etter perfekt avslutning på landslagssesongen.

BUDAPEST/OSLO (Dagbladet): Ungarn - Norge 0-2.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen mener den første timen i borteseieren mot Ungarn i kveld er noe av det beste Norge har levert.

På forhånd etterlyste han svar på tiltale fra unggutta, med tanke på å melde seg på foran 2013.

Det svaret fikk han.

- Ja, jeg gjorde det. Jeg er veldig fornøyd med det som skjedde. Første timen synes jeg er veldig bra. Vi var bedre enn Ungarn, og var vel nærmere 3-0 enn de var 2-1, sier Drillo på pressekonferansen kort etter kampen.

STRÅLENDE FORNØYD: Håvard Nielsen tas imot av landslagssjef Egil Olsen på sidelinja.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STRÅLENDE FORNØYD: Håvard Nielsen tas imot av landslagssjef Egil Olsen på sidelinja. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- De henger ikke med på tempoet i forsvarsarbeidet vårt. Vi kjørte over dem med høy intensitet defensivt. Det gjorde at de ikke fikk sjanser i det hele tatt før på slutten, og det er ofte sånn som skjer når det er så pass mange bytter som det er her, sier landslagssjefen.

Skryter av Nielsen
Debutant Håvard Nielsen spilte en bra kamp for Norge, og kronet det da han satte inn 1-0 etter forarbeid av Daniel Braaten før pause.

- Håvard har noe av det vi mangler litt, han er veldig bakromssterk, han har stor fart, og han har målteft. Han tør å utfordre. I dag var vi klar han var den viktigste bakromsspilleren vi hadde, og det fikk han beskjed om, det tok han konsekvensen av. Han har spisskompetanse på det, og han blir veldig spennende og viktig framover. Vi vil få se mye av ham, sier Egil Olsen.

- Hvis du skrur tida et halvår tilbake: Er du overrasket over ungdomsbølgen?

- Ja. Vi var klar over at det var ungdommer på gang, men dette er over all forventning. Vi vet at vi hadde sju U21-spillere i denne troppen, pluss at vi har hatt med et par til i Joshua King og Thomas Rogne. Da sier det seg selv at framtida ser lys ut. Dette kommer til å bli veldig spennende, og de som debuterte i dag, ser ut som spilt for dette laget her i lang, lang tid.

Gleder seg til 2013
Avslutningen på landslagssesongen ble med andre ord god.

- Vi har gjort en tilfredsstillende sesong. Vi hadde tre kamper på Ullevaal som var litt skuffende, selv om vi da hadde veldig sterk motstand i England, Kroatia og Hellas. Men vi lærte en del av det, vi tok konsekvensene, og kommet sterkere igjen, nå ser det veldig lyst ut med tanke på alle de sterke ungdommene som banker på.

- Hva gjør den sterke avslutningen av sesongen med humøret ditt og arbeidsroen din gjennom vinteren?

- I den jobben jeg har dreier humøret seg nok veldig i takt med resultater. Det er klart, med uavgjort mot Slovenia, som det så ut til å bli veldig, veldig lenge, hadde det sett mørkt ut. Men da vi fikk tre der, og når det har gått så bra etterpå, så gleder jeg meg til 2013, sier Drillo.