- Nå gleder jeg meg til 5000-meteren

Eskil Ervik leverte på EMs åpningsdistanse. Nå kan EM-gullet bli hans.

HAMAR (Dagbladet.no): Eskil Ervik fikk en knallstart på EMs åpningsdistanse i Vikingskipet i formiddag. Med tida 37.35 klokket han inn bare fem hundredeler bak sin egen personlige rekord, og gjorde sånn sett en mye bedre figur enn sine hardeste konkurrenter i kampen om allround-gullet.

Og Ervik var tydelig fornøyd da han på æresrunden vinket, og nesten smilte, mens han mottok stående hyllest fra det fullsatte Vikingskipet.

- Det ser lovende ut, kunne Ervik meddele hjemmepublikummet over høyttaleranlegget etter at alle var i mål.

- Nå gleder jeg meg til 5000-meteren.

Hans polske parløper fikk derimot så hatten passet av publikum. En helt tydelig tjuvstart fikk passere, og Konrad Niedzwiedzki gikk inn til en overlegen ledelse og personlig rekord med tida 36.01. Da pep publikum. Høyt.

- Jeg vet ikke hva starteren drev med, sier Ervik til NRK.

De er sinte på starteren, som er nederlandsk.

- Det er fem startere her, alle burde ha en pistol, sier Peter Mueller, og klarer ikke skjule at han gjerne skulle sett starten tatt om igjen.

LURT AV STARTEN: Eskil Ervik tapte verdifulle tideler til konkurrentene. Her fotografert på Risenga tidligere i år. Foto: Scanpix
LURT AV STARTEN: Eskil Ervik tapte verdifulle tideler til konkurrentene. Her fotografert på Risenga tidligere i år. Foto: Scanpix Vis mer

For tjuvstarten kan ha gjort sitt til at Ervik tapte verdifulle tiendeler i starten av løpet. Og skal han nå ambisjonen om EM-gull må han ta med seg det han kan få på de korteste distansene. For det er her konkurrentene har mest å hente på ham.

Svake nederlendere

Nordmennene fikk det greit til på deres svakeste distanse. Jevnt over gikk Sætre, Grødum, Ervik, og Bøkko litt svakere enn sine personlige rekorder, mens nederlenderne var langt bak sine.

Med andre ord blir det mindre tid å ta igjen på de lengre distansene for de norske gutta, enn det det ville vært med full nederlansk klaff.

Håvard Bøkko gikk inn til 5. plass med tida 36.90 og ble beste nordmann på den korteste distansen. Niedzwiedzki vant med 36.01, foran russeren Skobrev, og italieneren Fabris.

Lasse Sætre endte på 26.plass med 38.60, mens Øystein Grødum til slutt endte på 31 med tida 39.44.