Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå gleder jeg meg til ferie

Men først vil Hushovd vinne på søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Vi fulgte etappen direkte

(Dagbladet.no): Thor Hushovd spurtet litt for å kjenne på kroppen, men ble bare nummer 20 på den 18. etappen i Tour de France.

Han var nummer fem i hovefeltet, men da de passerte streken, var det åtte minutter siden vinneren, italienske Matteo Tosatto, hadde tråkket i mål.

- Det er tøft nå. I dag var det forferdelig varmt igjen, sier Thor Hushovd til TV 2.

Det er to dager igjen av touren, men Hushovd har alt begynt å glede seg til ferie.

Vil vinne på Champs-Elysees

Men først har han veldig lyst til å vinne avslutningsetappen inn på Champs-Elysees søndag.

- Jeg kommmer til å gi alt for å ta den, det har jeg tenkt på lenge. Det er det som har motivert meg gjennom fjellene, sier Hushovd.

TOK SPURTEN: Med Tom Boonen ute, sikret opptrekkeren Matteo Tosatto Quickstep-lagets første etappeseier i dag. Han slo landsmannen Cristian Moreni (Cofidis) på de siste meterne, etter at Gerolsteiners Ronny Scholz (i bakgrunnen) måtte gi opp. Foto: Reuters/Scanpix
TOK SPURTEN: Med Tom Boonen ute, sikret opptrekkeren Matteo Tosatto Quickstep-lagets første etappeseier i dag. Han slo landsmannen Cristian Moreni (Cofidis) på de siste meterne, etter at Gerolsteiners Ronny Scholz (i bakgrunnen) måtte gi opp. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Robbie McEwen har sikret den grønne trøya definitivt, uten at Hushovd har problemer med å akseptere det.

- Han har vunnet tre etapper, det er det ingen andre spurtere som har gjort. Samtidig har han hatt alt på sin side, men sånn er det, jeg hadde det sånn i fjor.

Italiensk seier

Matteo Tosatto vant dagens etappe. Han var en av 15 ryttere som var i brudd så og si hele dagen. Men på de siste milene sprakk denne gruppa opp.

Gerolsteiners Ronny Scholz satte inn det avgjørende støtet, og fikk med seg italienerne Tosatto (Quickstep) og Cristian Moreni fra Cofidis.

Til slutt var det Tosatto, som normalt er opptrekker for Tom Boonen, som knuste Moreni på de siste meterne.

Dette var Tosattos første etappeseier i touren, og samtidig klarte han det lagkameraten Boonen aldri klarte før han trakk seg fra årets Tour de France: Å skaffe laget en etappeseier.

Sammendraget avgjøres i morgen

image: - Nå gleder jeg meg til ferie

Favorittene i sammendraget satt samlet i hovedfeltet hele dagen. De skal gjøre opp seg imellom på tempoetappen i morgen.

Søndagens sjarmøretappe i Paris er stort sett en parademarsj med sjampanje-skåling fram til den siste kraftanstrengelsen for å avslutte touren først. 

• Din mening: Tror du på Thor-seier på søndag?

KLAR FOR FERIE: Thor Hushovd er sliten av varme dager og høye fjell.